bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Vida consagrada

Institut Secular de Dret Pontifici

Els Instituts seculars es diferencien dels religiosos perquè estan formats per seglars. Els precedents històrics d'aquests instituts es remunten a la fi del segle XVI, encara que el seu reconeixement jurídic com a tipus particular d'Institut de Vida Consagrada no ha tingut lloc fins a 1947.

Els fidels consagrats a Déu en les instituts seculars practiquen el "seguiment de Crist" mitjançant la professió dels tres consells evangèlics obligatoris per un vincle sagrat, i lliuren la pròpia vida a Crist i a l'Església, comprometent-se en la santificació del món, sobretot treballant dintre del mateix món per a millorar-lo i donar exemple als altres.

La persona que professa aquest estat de vida consagrada no modifica la condició que té en el món i continua vivint i actuant enmig del Poble de Déu sense sortir del propi ambient social segona la manera de vida secular que els és propi: d'aquí el nom.

imatge fons bottom PROVAAAAA
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR