Diumenge 22 de setembre de 2019
Accediu als continguts en RSS
Bisbat de Girona - Youtube Bisbat de Girona - Twitter

Cúria Diocesana


Mida del text   -a  +a

Delegació Episcopal

Caritas Diocesana

Pujada de la Mercè, 8
17004 GIRONA
T. 972 20 49 80

caritas@caritasgirona.cat
www.caritasgirona.cat

Delegat

Mn. Esteve Sureda


Finalitat i objectius

A Càritas atenem les persones que per diveros motius es troben en situació o risc de pobresa, marginació i exclusió social, donant respostes a les necessitats més greus de la nostra societat, orientant l'assistència vers la promoció, aprofundint en les causes i promovent accions i solucions des dels diferents programes i serveis. Volem contribuir al desenvolupament de la persona així com a la promoció de la justícia social.


Estructura/organigrama

Mn. Esteve Sureda

Delegat

Dolors Puigdevall

Directora

Martí Batllori

Secretari General

Marta Dilmé

Cap d'Administració

Núria Boladeras

Consellera diocesana

Josep Llussà

Conseller diocesà

Marina Quintana

Conseller diocesà

Jordi Rotllan

Conseller diocesà

Dolors Solans

Consellera diocesana

Anna Samsó

Consellera diocesana

Pere Canaleta

Conseller diocesà

Josep Lluís Felipe

Conseller diocesà

Albert Maspoch

Conseller diocesà

Antoni Pons

Conseller diocesà

Jordi Serra

Conseller Diocesà


Organització Interdiocesana

Càritas Diocesana de Girona forma part de Càritas Catalunya juntament amb les Càritas Diocesanes de Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona, Solsona, Vic, Tortosa i Urgell.


www.caritasgirona.cat

Àrees d'Atenció

Acollida
Acollim les persones que s'adrecen a Càritas cercant ajut i els oferim acompanyament, orientació i informació, atenent les necessitats més bàsiques i intentant, sempre que sigui possible, que les respostes afavoreixin al màxim l'autonomia de les persones ateses. Procurem que aquestes persones accedeixin als serveis socials públics o a d'altres serveis de Càritas per ajudar-les a afrontar la situació en què es troben.

Aliments
Ajudem a cobrir necessitats puntuals i molt concretes d'alimentació i higiene, en coordinació amb els serveis socials públics i altres entitats socials. Entenem aquestes ajudes com un recurs de caràcter temporal i que forma part d'un pla de treball més ampli amb la persona o família

Habitatge
Oferim habitatge temporal a persones que es troben en situació de precarietat socioeconòmica extrema a través de 6 habitatges. Donem orientació i suport a persones que estan en procés d'execució hipotecària i participem activament en diferents iniciatives per fer efectiu el dret a l'habitatge.

Gent Gran
Volem pal·liar la solitud de les persones grans que viuen en soledat i sense recursos, a través de la participació de voluntariat i la coordinació amb altres entitats del territori. Es realitzen activitats d'acompanyament tant a domicilis com a residències, amb l'objectiu de millorar l'autoestima, el benestar i l'autonomia de les persones ateses. Alhora, treballem per fomentar la convivència entre generacions, posant en relació joves estudiants i persones grans que viuen en centres residencials.

Educació
Ens preocupem pels infants i adolescents que es troben en un entorn social, personal i/o cultural desfavorit i que tenen dificultats per seguir el ritme escolar que per edat i curs s'espera d'ells. Treballem amb ells els hàbits, les actituds, els coneixements i les habilitats que els ajudin a trencar el cercle d'exclusió, amb l'objectiu que la igualtat d'oportunitats de tots els infants i adolescents sigui una realitat cada vegada més propera.

Immigració
Contribuïm a fer possible els processos d'integració social, laboral i cultural d'aquelles persones que per un motiu o altre han hagut d'emigrar del seu país. Volem influir en la millora de les condicions legals, econòmiques i socials d'aquests col·lectius i en la sensibilització de la nostra societat, amb l'objectiu final d'aconseguir que tothom pugui participar en igualtat de drets i de responsabilitats.

Inserció laboral
Treballem per la inserció laboral de col·lectius amb especials dificultats d'integració social i laboral. Partim sempre d'una metodologia de treball que potencia els recursos propis de la persona per permetre la seva autonomia i implicació en la recerca activa de feina i la consolidació d'un lloc de treball.

Sensibilització
Donem a conèixer les situacions d'injustícia que trobem a la nostra societat, treballem per sensibilitzar la població envers aquesta realitat i per implicar la comunitat mitjançant la seva participació, col·laboració i compromís en la construcció d'una societat més justa i solidària. Alhora, acompanyem i oferim formació a les persones que volen treballar des de Càritas per la defensa dels drets de la persona. L'ajut a les persones en situació o risc d'exclusió s'ha de caracteritzar per ser una acció interpel·ladora i compromesa, realitzada amb amor, rigor i exigència.


1.642 voluntaris i 74 professionals contractats, juntament amb totes aquelles persones, entitats, empreses i administracions que confien en la nostra tasca i li donen suport, treballem plegats per construir una societat més justa, on les persones més febles esdevenen el centre de les nostres preocupacions i accions.

Volem transmetre valors de pau, de justícia i d'amor, necessaris per construir un món en què tots tinguem oportunitats per viure amb dignitat.

Moltes gràcies a tots i totes els que feu possible Càritas


Horari d'atenció al públic

De dilluns a dijous de 9 a 14 hores i de 16 a 18. Divendres de 8 a 15.
Horari d'estiu (15 juny a 15 setembre):
Matins de dilluns a divendres de 9 a 14 hores.
Vincles d'interès
© Bisbat de Girona - Plaça del Vi, 2-17004 Girona.
Telèfon 972 41 27 20 Fax 972 41 28 72 - bisbatgirona@bisbatgirona.cat
Mapa web -  Avís Legal - Política de privacitat - Política de cookies - Crèdits