Divendres 23 d'agost de 2019
Accediu als continguts en RSS
Bisbat de Girona - Youtube Bisbat de Girona - Twitter

Espai Jove
Mida del text   -a  +a


Secretariat de Pastoral amb Joves
Plaça del Vi, 2 (17004) Girona
Tel 972 41 27 70  Fax 972 41 28 72
Antic Roca, 38 (17002) Girona
Tel 972 24 93 38 
https://delegaciojovesbisbatgirona.wordpress.com/  -  jovesbisbatgirona@gmail.com

NotíciesTRIDU PASQUAL + PASQUA JOVE 2016
10-03-2016

Tridu Pasqual: 24, 25 i 26 de març
Pasqua Jove: 26 de març

Preu Tridu + Pasqua Jove: 40€

Preu Pasqua Jove: 10€

Twitter: #PJove16

Després de que l'any passat el nou format de Tridu Pasqual i Pasqua Jove fos ben acollit pels joves participants, el grup motor vol seguir apostant per aquest format obert a a tots els joves a partir de 15 anys. El format d'enguany, doncs, segueix enllaçant el Tridu Pasqual amb la Pasqua Jove, així aquesta última pren el seu major sentit amb la preparació que li correspon.

D'aquesta manera, el dijous Sant, el divendres Sant i el dissabte Sant al matí es durà a terme el Tridu Pasqual amb Joves a Sant Aniol de Finestres. La Pasqua Jove, d'altra banda, serà el dissabte Sant a la tarda a Cervià de Ter. A més a més, aquest any incloem un pas intermedi entre Sant Aniol i Cervià, i el dissabte Sant al matí hi haurà activitats a Girona.

Així doncs, s'allarguen les activitats de la Pasqua Jove i es fa una crida a tots aquells que hi vulguin participar - i no s'apuntin al Tridu - es presentin a les 12:00 al Casal Bisbe Cartanyà de Girona.

El lema d'enguany serà "Feliços els misericordiosos", coincidint amb el Jubileu anunciat pel Papa Francesc per aquest any, i el hashtag amb el qual seguirem tota la jornada per internet serà #PJove16

INSCRIPCIONS

És molt important que els que estigueu interessats en venir al Tridu Pasqual us inscriviu per internet, és la única via d'inscripció ja que no hi haurà possibilitat d'inscripció presencial el dijous Sant.

Per accedir a les inscripcions online feu click a la pestanya que trobareu a l'esquerra de les vostres pantalles anomenada "Formulari d'inscripcions". Aquestes estaran obertes fins el dia 21 de març 22:00.

Si no hi podeu accedir, envieu-nos un mail a jovesbisbatgirona@gmail.com

HORARIS

Primer de tot us oferim les activitats més rellevants del Tridu Pasqual:

DIJOUS SANT (TRIDU PASQUAL)
"Donar de menjar a qui té gana i de beure a qui té set"

15:30 Arribada i instal·lació
16:00 Presentació del tridu
17:00 Berenar
17:30 Santa Missa del Sopar del Senyor
18:30 Temps lliure
19:00 Signes del Dijous Sant
20:30 Sopar
22:15 Getsemaní
23:30 Vetlla al Santíssim

DIVENDRES SANT (TRIDU PASQUAL)
"Acollir els forasters i visitar els malalts"

08:30 Laudes
09:00 Esmorzar
10:00 Testimonis
10:30 Gimcana
12:30 Temps lliure
13:00 Viacrucis
14:00 Dinar
16:00 Desert
17:30 Berenar
19:00 Celebració de la Mort del Senyor
21:30 Sopar
22:30 Vetlla de la Creu

DISSABTE SANT AL MATÍ (TRIDU PASQUAL)
"Posem en pràctica les obres de misericòrdia"

08:30 Laudes
09:00 Esmorzar
11:00 Marxem de Sant Aniol cap a Girona
12:00 Convocatòria al Cartanyà
13:00 Dinar al Parc del Migdia
14:30 Inici tallers de la misericòrdia
18:00 Anada a Cervià

A continuació els horaris de la Pasqua Jove (DISSABTE SANT A LA TARDA):

19:00 Trobada a Cervià
20:00 Concert
21:00 Sopar
22:30 Vetlla Pasqual
00:15 Xocolatada i festa final

L'APLEC JA ESTÀ AQUÍ
28-05-2014

Tenim l'Aplec de l'Esperit a la cantonada! Recordem que serà el dia 7 de juny a Banyoles. Per a més informació sobre horaris i sobre la jornada trobareu un pdf a aquesta notícia.

INVITACIÓ DEL BISBE FRANCESC:

Dissabte, dia 7 de juny, a Banyoles, esdevindrà quelcom molt important. L'estany de la ciutat, durant unes hores, serà per a molts nois i noies, el mar de Galilea a on podran fer experiència de Jesús com a Senyor.

El descobriran de nou, el trobaran, l'escoltaran, hi parlaran, hi estaran en comunió gràcies, primer a l'Esperit Sant, i després a l'escolta de les seves paraules en els evangelis, al testimoni d'altres nois i noies, de catequistes, dels bisbes; hi parlaran per mitjà de la pregària, hi estaran en comunió per l'Eucaristia. I tot serà realment una festa, una gran festa, perquè trobar-se amb el Senyor és una festa per la vida.

El bisbes de Catalunya, convocant l'aplec de l'Esperit a Banyoles, volem assenyalar Jesús com a Senyor de l'amor i de la vida, perquè sigui conegut,
estimat i seguit pels nostres joves. Pares, parleu-ne amb els vostres fills i animeu-los a participar-hi.

Mestres, professors... encoratgeu als vostres alumnes a participar-hi: Jesús, el gran educador i pedagog els guiarà i transformarà.

Capellans, la participació dels nois i noies a l'aplec pot ajudar a viure una experiència que pot ser un inici d'un camí acompanyats per Jesús, a semblança d'Emmaús. No dubteu que és una vostra missió prioritària engrescar a tot noi o noia a participar-hi, estigui més o menys vinculat a la parròquia, vingui o no vingui a la catequesi, sigui a on sigui.

Noi, noia... no dubtis, el dia 7 a Banyoles, molts nois i noies t'esperen, però sobretot t'espera algú que potser n'has sentit parlar, algú que t'han dit que t'estima, algú que vol que el coneguis perquè, potser sense saber-ho tu, fa molts temps que està al teu costat:

JESÚS, EL SENYOR!
ELL T'ESPERA... POT SER LA OPORTUNITAT DE LA TEVA VIDA!
NO LA DEIXIS PERDRE!
FINS EL DIA 7!

PASQUA JOVE 2014
04-04-2014

Ja tenim aquí la Pasqua Jove 2014! Engunay es celebrarà entre La Cellera i Amer. Amplia informació per saber-ne més!

Sembla ahir que celebravem el cap d'any i ja estem quasi en temps de Pasqua! I com sempre, des de la Delegació organitzem la Pasqua Jove!

Aquest any tindrem una Pasqua diferent. Com es va anunciar l'any passat a Blanes, la Pasqua Jove d'enguany tindrà lloc entre La Cellera i Amer! . Per tant, us recomanem que feu un cop d'ull a l'horari i a les activitats per saber on sereu a cada moment!

El lema és QUEDA'T AMB NOSALTRES

INSCRIPCIONS

NO DISPONIBLES ENCARA

Per accedir a les inscripcions online feu click a la pestanya que trobareu a la dreta de les vostres pantalles anomenada "Formulari d'inscripcions". Aquestes estaran obertes fins el dia 16 d'abril a les 22:00. Hi haurà la possibilitat d'inscriure's el mateix dia a la Cellera però és recomanable fer-ho online per agilitzar tot el procés.

Si no hi podeu accedir, feu click aquí

SEGUEIX LA PJ A LES XARXES SOCIALS

Podreu seguir la Pasqua Jove, totes les activitats que hi farem i tot la jornada a través de les xarxes socials amb el hashtag #PasquaJove2014 i a través dels nostres comptes:

Facebook: /jovesbgirona
Twitter: @jovesbgirona

HORARI I ACTIVITATS

LA CELLERA

16:00h Inscripcions a la Plaça de l'Església
16:30h Presentació de la Pasqua Jove 2014 al teatre
17:15h Sortida dels autobusos cap al Pasteral

EL PASTERAL

17:20h Trobada i berenar
17:30h Inici del camí pel Carrilet a peu fins a Amer

AMER

19:00h Trobada i reflexió a la Plaça del Monestir
20:00h Concert a la Plaça del Monestir a càrrec de "Sisom"
21:00h Sopar a la Plaça Porxada
22:10h Prevetlla del foc a La Pietat
22:30h Vetlla Pasqual
00:00h Fi de la Vetlla i presentació de l'Aplec de l'Esperit
00:30 Fi de Festa amb xocolatada popular

HIMNE

Properament...

LA MAQUINÀRIA COMENÇA A GIRAR!
03-12-2013

A falta d'una mica més de mig any ja podem accedir a la pàgina web de l'Aplec de l'Esperit 2014 (www.aplec2014.cat) i molts més continguts online! Amplia per veure més informació.

El 7 de juny de 2014 tindrà lloc a Banyoles l'Aplec de l'Esperit. Encara falta mig any, però la maquinària online ja comença a funcionar.

A la pàgina web www.aplec2014.cat podreu trobar materials per treballar prèviament, la carta del nostre Bisbe Francesc convidant a tots els joves a participar a aquesta gran festa, cançons que es faran servir durant l'Aplec, els espais que s'utilizaran, informació sobre la jornada d'animadors... i molt més! Us convidem a entrar-hi!

I com no podia ser d'una altra manera, també estem presents a les xarxes socials. Ens podeu trobar a Twitter amb el nom @aplec2014, a Facebook amb facebook.com/aplec2014, a Youtube o a Google +.

Informa't de tot el que es cou durant la preparació de l'Aplec per Internet! Properament més informacions sobre inscripcions, horaris i activitats!

COMENCEM LES EUCARISTIES AMB JOVES
26-11-2013

Diumenges d'advent a les 20:00h a la parròquia de Sant Josep - Girona

Aquest diumenge 1 de desembre de 2013 comencem les misses amb joves durant els diumenges d'advent com ja venim fent fa uns anys.

Així doncs, els diumenges 1, 8, 15 i 22 de desembre ens trobarem a la parròquia de Sant Josep de Girona amb els joves del Bisbat!

Us hi esperem a tots!

TAIZÉ NO HA ESTAT NOMÉS UNA SETMANA
03-09-2013

L'Aniol Peracaula, jove del nostre Bisbat, ens explica la seva experiència (i la de molts altres joves d'arreu) a Taizé.

Recordem que uns 60 joves de la diòcesi marxaven el passat dia 17 d'agost cap a França.

L'experiència de Taizé, del 17 al 25 d'agost, per alguns ja familiar, va ser renovadora i profunda en tots els aspectes. En un ambient diferent, sense les preocupacions del dia a dia, se'ns va brindar la oportunitat de mantenir un diàleg personal i sincer amb Déu. La rutina diària girava a l'entorn de tres pregàries, una al matí, a les 8.15 h, abans de l'esmorzar, una segona al migdia, a les 12.30 h, en els moments previs al dinar, i la darrera a la nit, a les 20.30 h, un cop fet el sopar.

En l'oració matinal, es donava la comunió, començant així el dia amb força, alegria i esperança. Totes les pregàries constaven d'una lectura, un temps de silenci i cants. Els cants, en llengües de tot el món, permetien fer-nos encara més partícips dels moments de pregària. En qualsevol altre moment, l'església estava oberta, per a qualsevol que sentís la necessitat de mantenir un moment personal de reflexió o de silenci.

Per a molts era la primera vegada, per d'altres en canvi, era la quarta o cinquena, però en cap moment va ser una vegada més. Aquests dies són molt especials, una setmana per arrelar la nostra fe en Déu, per aprofundir-la i per agafar forces per als dies que ens esperen. Taizé és un oasis enmig del desert que cadascun de nosaltres recorre. I assedegats de Déu, ens omplim d'Ell.

Però Taizé no ha estat només una setmana. Tots i cadascun de nosaltres hem de portar Taizé als del nostre voltant, a les nostres comunitats, famílies, amics... hem de mostrar tot el que hem descobert aquests dies als altres, ensenyar-ho per tal que tothom pugui apreciar l'amor que Déu ens té i ens professa.

En aquests dies, individualment i en grup hem fet un pas més en la nostra fe, reafirmant les nostres creences, perquè per poder-les mostrar als altres primer hem de ser plenament conscients de com vivim la nostra fe, ja que ser cristià, és una manera de viure. Una manera de viure que hem de treballar, i que ens pot conduir per senders difícils, i dies com els que hem viscut son els que ens ajuden a aturar-nos i reflexionar.

En qualsevol moment podíem observar algun senyal que Déu era present allà, al nostre costat. I encara que en el dia a dia sigui més difícil, hem de saber trobar aquests senyals, perquè Déu és present en els que ens envolten: els amics, la família... només hem d'observar el nostre entorn.

Després d'un any dur, ple de problemes, de cansament i d'angoixa, tornem a casa, ja a punt per tornar a començar, amb més forces que mai, i tot i que sabem que arribarà el dia en que flaquejarem, hem de seguir forts, arrelats en Crist i en la fe.

Una setmana a Taizé, ens ha unit com a germans, i tot i que ens separem, dins el nostre cor sempre tindrem presents tots els moments i les persones que ens ha regalat aquesta setmana.

(Text inclòs a Catalunya Religió)

JOVES FEM CAMÍ... DE SANT JAUME!
28-07-2013

Un grup de joves vam fer el Camí de Sant Jaume del 8 al 13 de juliol passats. El tram escollit va ser el que va des de Fisterra fins a Santiago de Compostel·la.

17 amics de la Delegació de Joves del Bisbat de Girona. 3 etapes. 111 km a peu. Per a veure el vídeo recordatori de la sortida amplieu la notícia!

APLEC DE L'ESPERIT 2014 A BANYOLES!
16-05-2013

Els bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense han decidit celebrar l'Aplec de l'Esperit a la nostra diòcesi, al terme de Banyoles, amb el lema: "És el Senyor!"

ATENCIÓ! PAREU MÀQUINES! Amb molta alegria us volem anunciar que l'Aplec de l'Esperit del 2014 es celebrarà a Banyoles!

Els bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense han decidit celebrar-lo a la nostra diòcesi amb el lema: És el Senyor!

La nostra Delegació comença des d'avui mateix a posar fil a l'agulla juntament amb els nostres amics del Secretariat Interdiocesà de Joventut (SIJ) a aquest esdeveniment que tindrà lloc el proper 7 de juny del 2014.

Properament tindrem més informació d'activitats, inscripcions i tota mena de coses!

LA PASQUA JOVE A EL "RECVLL"
08-05-2013

La revista blanenca el "Recvll" ha dedicat unes pàgines a parlar de la Pasqua Jove que va tenir lloc el passat dia 30 de març a la seva vila.

Per fer-ho elabora dues entrevistes, una amb el rector de la parròquia, Mossèn Enric, i l'altre amb el nostre vicedelegat Pep Anton Vieta. La podeu consultar en el document adjunt.

JA TENIM NOU LOGOTIP!
01-04-2013

El passat dia 30 de març, durant la Vetlla Pasqual de la Pasqua Jove celebrada a Blanes, es va donar a conèixer el nou logotip de la Delegació.

Des de la Delegació de Joves crèiem que la JMJ va donar un aire nou a la diòcesi, però que necessitàvem una imatge, i és per això que vam decidir obrir un concurs per a la creació d'un logotip.
Podien participar joves d'entre 15 i 30 anys que pertanyessin a la diòcesi de Girona. Es van deixar 5 mesos per a la seva creació, però no va ser fins als darrers 2 que vam començar a rebre propostes, i per sorpresa, en vam rebre fins a un total de 17! Per tal d'elegir la imatge que ens representaria, es van seleccionar 6 persones pertanyents a diferents entitats del Bisbat: Jordi Callejón, delegat de la Pastoral amb Joves, Pep Anton Vieta, vicedelegat de la mateixa, Consol Duran, coordinadora de centres d'esplai, Gustau Torres, president de l'Associació d'Amics del CCU, Yeison Gómez, seminarista i cap Escolta de l'AEiG Pla de l'Estany i Bernat Vivolas, membre de la Delegació de Joves (el bisbe Francesc no va poder-hi participar degut a la seva malaltia, tot i això es va estar en contacte permanent amb ell). Per a la votació es va establir un sistema de dues voltes, on primer es van elegir dues propostes i finalment una darrera votació per elegir el guanyador.
Així doncs va sorgir aquest magnífic logotip creat per Carles Callís, de Girona, i que es va donar a conèixer el passat dia 30 al final de la Vetlla Pasqual a Blanes. Es va elegir aquesta proposta degut al seu caire juvenil i senzill, i que permet una ràpida identificació amb la Delegació de Joves del Bisbat, també pel seu disseny innovador, creatiu i original amb la disposició de les lletres i l'alegria del color taronja distintiu. El fulard que es va repartir amb el logo estampat, també al final de la Pasqua Jove, va tenir gran acollida per part dels assistents així que creiem que ha estat una bona elecció.
Així doncs, en Carles podrà gaudir d'una de les activitats organitzades per la Delegació durant l'estiu del 2013 de forma gratuïta (JMJ a Catalunya, camí de Sant Jaume o Taizé).

PASQUA JOVE 2013
09-03-2013

La Pasqua Jove 2013 ja treu el cap als nostres calendaris!

Enguany, i tal i com es va anunciar l'any passat a Besalú, es celebrarà a Blanes el dia 30 de març, una magnífica Vila que es considera que va ser la primera de la Costa Brava.

Per més informació sobre Blanes visiteu http://www.blanes.net

El lema serà "ELL ÉS LA ROCA"

SEGUEIX LA PASQUA JOVE A LES XARXES SOCIALS

Com ja vam començar a Besalú, aquesta Pasqua Jove també es podrà seguir a través de les Xarxes Socials a les quals és present la Delegació:

- Facebook:/gironaacull

- Twitter: @jovesbgirona

Utilitzarem el hashtag #PJ2013BLANES

EL NOU LOGO DE LA DELEGACIÓ

Durant la vetlla Pasqual donarem a conèixer el nou logotip de la Delegació de Joves del Bisbat de Girona i es premiarà al seu creador o creadora. Com ja vam avançar, vam rebre moltes propostes i va ser molt difícil escollir! Esperem que us agradi! Si voleu ser els primers en veure'l assistiu a la magnífica Pasqua Jove 2013!

INSCRIPCIONS

Per accedir a les inscripcions online feu click a la pestanya que trobareu a la dreta de les vostres pantalles anomenada "Formulari d'inscripcions". Aquestes estaran obertes fins el dia 27 de març a les 22:00. Hi haurà la possibilitat d'inscriure's el mateix dia a Blanes però és recomanable fer-ho online per agilitzar tot el procés.

Si no hi podeu accedir, feu click aquí

ACTIVITATS

16:30h Rebuda autocars i cotxes al Pavelló Municipal d'Esports i INSCRIPCIONS a la Biblioteca Comarcal

17:30h Benvinguda i espectacle

17:30h Formació de grups i embarcament

18:30h Desembarcament a la badia de Blanes

18:30h a 20:00h Gimcana pels més joves i Microxerrades pels més grans

20:00h Concert al Passeig de Mar

21:00h Sopar de Germanor a la plaça de l'Església

22:30h Prevetlla del foc a Sa Palomera

23:00h Vetlla Pasqual a la Parròquia de Santa Maria amb moltes sorpreses!

00:30 Xocolatada i fi de festa musical a la Plaça de l'Esglèsia

2a Jornada Diocesana de la Família
25-02-2013

Aquest diumenge 24 de febrer s'ha celebrat al col·legi "Maristes" de Girona, la 2a Jornada de la Família a la nostra diòcesi sota el lema "Viure i comunicar l'Evangeli".

La Jornada, a la que han assistit unes 300 persones, ha estat presidida pel Vicari episcopal Mn. Esteve Sureda. Després d'unes primeres paraules del Sr. Ricard Riuró, membre de la Delegació de Pastoral familiar, sobre el programa a seguir durant la Jornada, ha estat el propi Mn. Sureda qui ha dirigit unes breus paraules de benvinguda a tots els assistents donant inici a la trobada amb una pregària.
A continuació, el Sr. Pere Micaló, Delegat episcopal d'Ensenyament, ha presentat el conferenciant escollit per defensar la ponència "Desvetllar i acompanyar els infants en la seva relació amb Déu", el P. Enric Puig. D'ell ha dit, abans de fer un recorregut pel seu extens i meritori currículum, que és tracta d'un jesuïta, mestre i bon amic.

Tot seguit, agraint la invitació feta des de la diòcesi de Girona, a la que l'uneixen llaços familiars, el P. Puig ha començat la seva exposició. L'ha seccionat des de diferents vessants: Quin model de felicitat volem per als nostres infants? Com parlar als infants sobre Déu? Quin procés harmònic hem de seguir per ajudar al creixement de la seva fe? Com desvetllar i acompanyar els infants en la relació amb Déu? Quines consideracions s'han de tenir en compte abans de pregar? Com pot ser la pregària? Quines són les ajudes que facilitaran la pregària? Per acabar destacant la importància del camí del Parenostre dins un esquema evolutiu de la iniciació a la pregària.

Durant el col·loqui posterior a la seva intervenció, i en resposta a qüestions plantejades pels assistents, ha aconsellat als pares educar els infants en valors, però uns valors dirigits a fer el bé, el que anomenem virtuts. A no tenir por del que som i de com som, ja que precisament per respecte als altres no podem deixar de ser el que som. Acabant recordant als pares que els infants només creuen el que viuen i veuen. Això ens ha d'obligar, ha dit, a ser testimonis de la Bona Nova, a través del que diem i fem.

La Jornada ha continuat amb la participació dels pares, infants i joves, en els tallers programats segons les edats dels fills.

Els actes del matí han finalitzat amb la celebració de l'Eucaristia. En aquest punt cal destacar l'agradable sorpresa de veure com es feia present a la Jornada el nostre bisbe Francesc, encara convalescent, que no ha volgut deixar passar l'oportunitat de poder saludar amb unes paraules d'agraïment, estimació i compromís, totes les famílies participants. L'Eucaristia l'ha presidida Mn. Esteve Sureda, Vicari episcopal, essent concelebrada pel bisbe Francesc, Mn. Jordi Callejón, Delegat de la Pastoral de Joves, Mn. Joan Magraner, assistits pel diaca Mn. Joan Robé.

La jornada ha finalitzat, després del dinar de germanor, amb cançons i jocs per la mainada i amb la projecció del documental "Jo crec".

A la fotografia, el bisbe Francesc amb la totalitat dels participants.

PRAY QUARESMAL 2013
31-01-2013

Ja tenim a punt les activitats que durem a terme durant aquesta Quaresma del 2013, pots consultar la nostra agenda per veure-les! També les adjuntem a continuació.

13 de febrer a les 21:00 a la Parròquia de Sant Josep (Girona) - Dimecres de cendra

17 de febrer a les 20:00 a la Parròquia de Sant Josep (Girona) - Missa amb Joves

24 de febrer a partir de les 10:00h a l'Escola Maristes (Girona) - Jornada Diocesana de la Família

1 de març a les 21:30h al Claustre de la Catedral -Viacrucis Jove

8 de març a les 21:15 a la Parròquia de Santa Maria de Banyoles - Vetlla amb joves amb celebració del perdó

10 de març a les 20:00h a la Parròquia de Sant Josep (Girona) - Missa amb Joves

17 de març a les 20:00 a la Parròquia de Sant Josep (Girona) - Missa amb Joves

28, 29 i 30 de març al Monestir de Sant Daniel (Girona) - Tridu Pasqual

30 de març a Blanes - Pasqua Jove 2013

JA TENIM LOGOTIP!
23-01-2013

La Delegació de Joves del Bisbat de Girona ja té logotip! El dia 30 de març, a la vetlla de la Pasqua Jove de Blanes, es donarà a conèixer!

El passat dia 12 de setembre de 2012 vam obrir un concurs per tal de rebre propostes per al logo de la Delegació de Joves ja que fins ara no n'havíem tingut. La convocatòria, que es va tancar el passat dia 11 de gener, va ser un èxit, i es van rebre un total de 16 propostes, totes elles molt originals.

Es va establir, com ja es deia a les bases del concurs, un jurat format per 7 persones que ha decidit quina ha passat a ser el nostre logotip. Es va establir un sistema de dues voltes. En la primera, es podien votar dues propostes per cada membre del jurat, i els dos logotips més votats van passar a una segona i definitiva volta on només se'n podia votar una i d'on ha sortit el nou logotip de la Delegació de Joves del Bisbat de Girona.

Però quin és? Doncs ho sabrem el dia 30 de març, durant la vetlla de la Pasqua Jove que celebrarem a Blanes! Si vols saber-ho hauràs de venir! O esperaràs que t'ho expliquin?

VETLLA DE PREGÀRIA AMB JOVES
18-01-2013

Vetlla de pregària el dia 18 de gener a la parròquia del Mercadal de Girona a les 21:00h per pregar per la prompta recuperació del bisbe Francesc.


Benvolguts amics i amigues,

Com tots sabeu el nostre bisbe ha estat intervingut avui dia 8 de gener per evitar la reproducció d'un tumor cancerígen a l'esòfag.

Gràcies a Déu l'operació ha anat bé i ara hem d'anar pregant per ell i per la seva bona recuperació.

Per això us convoquem el divendres 18 de gener a les 9 del vespre a la parròquia del Mercadal (Girona) a una Vetlla de Pregària amb joves i amb els diocesans que es vulguin afegir.

Ens trobarem tots per a pregar pel bisbe Francesc i acompanyar-lo en aquests moments tot demanant a Déu la seva prompta recuperació.

Gràcies per la vostra pregària i la vostra estima al nostre bisbe.

Restem amb comunió amb ell.

2a VETLLA DE SANT NARCÍS
28-10-2012

El passat dia 28 d'octubre es va dur a terme la 2a Vetlla de Sant Narcís a la Basílica de Sant Feliu presidida pel bisbe Francesc. Com l'any passat va tenir gran èxit de participació.

"No us avergonyiu de ser cristians", va dir als joves el bisbe Francesc en la seva homilia de la Vetlla de Sant Narcís, que es va celebrar el capvespre del diumenge 28, a la capella de sant patró de la diòcesi i del bisbat, que era plena del tot, en aquesta segona convocatòria per iniciativa de la delegació episcopal de la Pastoral amb Joves. Concelebraren amb Mons. Francesc Pardo, el rector de la parròquia de Sant Feliu, Mn. Joan Baburés i el delegat de la Pastoral amb Joves, Mn. Jordi Callejon. També participà el diaca, Mn. Joan Robé. La part musical va ser a càrrec de la Coral de la parròquia de Sant Jaume de Salt.

En l'homilia el bisbe es referí al sentit de la llibertat que inspira a adolescents i joves, malgrat que, en molts aspectes estan condicionants per les modes, ja sigui en vestir, música, tipus de diversions i també en les opinions.

Sortosament –va recordar als nois i noies- no vivim temps de persecucions, com les que varen patir sant Feliu i sant Narcís, però no sempre es gosa manifestar les creences, la fe, el ser cristià, mentre totes les altres opcions i expressions semblen possibles, les que corresponen als cristians que es manifesten com a tals semblaria que tenen vergonya o fins por de dir-ho, "no us avergonyiu de ser cristians", va ser el seu missatge.

La celebració va seguir amb gestos simbòlics per part dels nois i noies: la confecció d'un mural simbòlic de sant Narcís i durant la pregària del Parenostre es varen alçar uns targetons amb els termes de l'oració que ensenyà el mateix Jesús.

Finalitzada l'Eucaristia, en els locals parroquials es va compartir un piscolabis.

OBERTURA DE L'ANY DE LA FE
21-10-2012

Mons. Francesc Pardo, bisbe de Girona, ha presidit, diumenge 21 d'octubre, l'Eucaristia d'inici de l'Any de la Fe a la nostra diòcesi amb més d'una cinquantena de capellans, diaques i seminaristes amb una catedral plena de fidels.

La processó inicial, que ha estat encapçalada per 16 representants de parròquies i moviment diocesans ha donat pas a la benedicció, per part del bisbe, de l'aigua que s'ha aspergit damunt dels fidels en record del sagrament baptismal.

Desprès de l'homilia, el bisbe ha passat la flama del ciri pasqual a les candeles que eren portades pels 16 representants diocesans, a la vegada que aquests l'han passada al conjunt dels fidels entonant tots junts el res del Credo.

Al acabar la celebració, després d'agrair la presència del clergat gironí, dels Consells Episcopal i de Pastoral, religiosos, religioses i germans fidels, ha obsequiat personalment el text del Credo a tots els fidels que s'han acostat a rebre'l.

El bisbe, durant l'homilia, ha donat les gràcies a tots aquells que treballen dia a dia per tal de mantenir ferma la fe del nostre poble, demanant que no defalleixin en la seva transmissió, sobretot en aquests moments que sembla que no es busquen respostes a les grans qüestions de la vida, encara que està segur, va dir, que tothom cerca un sentit a la seva vida. Ha recordat que l'Any de la Fe commemora els cinquanta anys del Concili Vaticà II i els vint anys de la publicació del Catecisme de l'Església i també ha tingut un record pel Sínode de Bisbes que s'està celebrant a Roma i que treballa sobre la Nova Evangelització. Va acabar l'homilia demanant al Senyor que ens doni més fe.

Alguns enunciats de l'homilia:

- Cal revifar la vitalitat de les nostres comunitats cristianes.
- La Nova Evangelització no tan sols s'adreça a països de missió, sinó també a la gent de països ja evangelitzats.
- La fe és coneixement de Jesucrist. És una experiència personal de trobament amb Jesucrist. És un do de Déu que demana una resposta de l'home viscuda i testimoniada donant raó amb la nostra vida.
- Cal proposar la fe, però per a això, ens cal conèixer els seus continguts. Hem de donar gràcies per la fe que professem i que ens uneix en comunió.
- Jesús va donar la vida per a que tinguéssim vida. Hem de creure per viure.
- L'Església ha de retornar als principis de Jesús, dels evangelis. Ha de donar una resposta positiva i entrar en diàleg amb els homes i dones del nostre temps. Diàleg a partir de la pròpia identitat que permeti afrontar les situacions de les persones donant sortides i esperances. S'ha d''estar atent als neguits del món.


L'Orquestra diocesana de Joves i el Cor de la Catedral han estat els responsables dels cants durant la celebració.

CONCURS LOGOTIP PER A LA DELEGACIÓ
12-09-2012

La JMJ de fa un any va acabar de donar el click que necessitava la Delegació, però encara no tenim Logotip que ens diferenciï. Voleu crear-ne un? Nosaltres ja tenim obert el concurs!

Amplieu per veure més informació.

El tema del concurs és el disseny d'un logotip per a la Delegació de Joves del Bisbat de Girona que pugui ser utilitzat en totes les activitats, publicacions i altres de la mateixa.

El termini de presentació de propostes per al logotip de la Delegació de Joves del Bisbat de Girona s'obre el dia 12 de setembre de 2012 i es tanca l'11 de gener de 2013 a les 22:00 hores. No s'acceptaran propostes presentades més enllà d'aquest termini.

El concurs és obert a joves del Bisbat de Girona, que tinguin entre 15 i 30 anys d'edat (ambdós inclosos). Serà en format individual.

El guanyador del concurs podrà gaudir gratuïtament d'una de les activitats organitzades per la Delegació durant l'estiu 2013. Es podrà escollir entre l'estada a Poblet, el camí de Sant Jaume o Taizé.

El resultat es farà públic el 30 de març de 2013 (dia de la Pasqua Jove 2013 a Blanes).

Per a més informació sobre les bases i altres baixeu-vos el PDF que va adjunt a la notícia.

Esperem la vostra participació!

ACTIVITATS D'ESTIU
27-05-2012

Consulta les activitats que durem a terme durant aquest estiu 2012!

Ens ho passarem bé!

Durant aquest estiu farem 3 activitats molt importants:

1. Del 26 al 30 de juny es farà una peregrinació jove amb l'Hospitalitat de Lourdes

2. Del 31 de juliol al 7 d'agost es realitzarà la peregrinació a Terra Santa amb Joves (per majors de 20 anys)

3. I finalment, del 18 al 26 d'agost anirem a carregar piles a Taizé (França) com ja fa temps que anem fent

En el cas de voler-vos apuntar poseu-vos en contacte amb nosaltres pels mitjans habituals!

Us hi esperem!

1r PREGA ROCK VOCACIONAL
09-05-2012

Crònica realitzada per Meritxell Valentí del primer Prega Rock vocacional que va tenir lloc el passat 4 de maig a l'Església dels Claretians de Girona.

El passat 4 de maig, vam celebrar en motiu de la Jornada de les Vocacions el primer Prega Rock. Va ser una nova experiència basada en una combinació de música i pregària, però amb una música propera a tots els joves, de grups actuals que ens toquen de molt a prop. D'aquesta manera, amb un fragment de l'evangeli i un parell de frases clau de les lletres de les cançons s'iniciava, per grups, un diàleg de reflexió i pregària. Vam tenir la sort que el nostre bisbe Francesc ens va poder acompanyar i ens va fer també una reflexió final; potser més d'un quan escolti la cançó de Blowing in the wind, més enllà de la lletra, recordarà aquell text de les Benaurances, o quan escolti Soldadet de Manel, pensarà en la paràbola del fill pròdig; textos que tenen molts anys però no obstant això, en els nostres dies, fins i tot en les cançons, trobem referències o situacions en les quals son perfectament actuals. Malgrat ser el primer cop que es celebrava quelcom semblant va tenir molta participació i esperem repetir-ho aviat, amb més joves, més música i més pregària!

JA ARRIBA LA PEREGRINACIÓ A TAIZÉ!
01-05-2012

Del 18 al 26 d'agost el Secretariat Interdiocesà de Joventut (SIJ) i la Delegació tornem a organitzar la peregrinació a Taizé! T'hi apuntes?

QUÈ ÉS TAIZÉ?

És un lloc per trobar-te amb Déu, per descobrir la fe, per trobar-te amb joves d'arreu del món, un lloc on trobar interrogants, veritats i esperances. I un lloc per passar-t'ho bé!

PREU

Menors de 30 anys: 195€
Majors de 30 anys: 290€

INSCRIPCIONS

1. Entra a http://bit.ly/lpAY6g i omple el formulari abans del dia 30 de juny de 2012. Atenció, que les places són limitades!

2. Cal fer una paga i senyal de 100€ al c/c 0081-0088-12-0001962203 de Banc Sabadell

MÉS INFORMACIÓ
info.jovesij@gmail.com
www.taize.fr

TRIDU PASQUAL '12
16-04-2012

Durant els dies 5, 6 i 7 d'abril, uns quants joves del Bisbat de Girona (i també de fora), van celebrar el Tridu Pasqual al Convent de les Josefines de Girona.

La següent crònica elaborada per Meritxell Valentí ens explica quines van ser les activitats realitzades.

Un grup de joves vam celebrar la passada setmana santa el Tridu Pasqual. Vam seguir les celebracions corresponents al dijous i divendres Sant i vam finalitzar amb la celebració de la Pasqua Jove. Entre les moltes activitats que vam realitzar, el divendres Sant vam seguir un viacrucis del qual prèviament n'havíem elaborat les reflexions, al claustre del monestir de Sant Daniel, on vam ser molt ben acollits per les monges del convent i vam gaudir de la presencia del nostre Bisbe Francesc. Van ser tres dies on vam aprofundir en la nostra fe i vam entendre el veritable significat de la setmana Santa. Tres dies de silenci i reflexió per mirar dins el nostre interior, per donar gràcies i demanar ajuda per millorar en tots aquells aspectes que flaquegen; sens dubte tres dies de creixement espiritual i personal.

Pray Pasqual 2012
14-04-2012

Ja podeu consultar les activitats que durà a terme la Delegació de Joves del Bisbat de Girona durant el temps Pasqual d'aquest 2012.

Les activitats que durem a terme, i que també podeu consultar a l'apartat "Activitats" són:

22 abril a les 20:00 Eucaristia Jove a St. Josep

29 abril a les 20:00 Eucaristia Jove a la Parròquia de Sant Jaume de Salt

4 de maig a les 21:00 Pregària Jove al Mercadal

6 de maig a les 20:00 Eucaristia Jove a Sant Daniel

13 de maig a les 20:00 Eucaristia Jove a la Parròquia Sant Jaume de Salt

20 de maig a les 20:00 Eucaristia Jove a St. Josep

1 de juny a les 21:00 Pregària Jove a St. Josep

10 de juny de les 16:00 a les 18:00 Ruta espiritual i celebració a St. Daniel

Us hi esperem!

PASQUA JOVE 2012
07-04-2012

El passat dissabte 7 d'abril es va celebrar, amb gran participació, la Pasqua Jove a Besalú. Des de les 17:00 fins a les 00:30 els joves van poder gaudir de diferents activitats.

La següent crònica és de Meritxell Valentí

El passat dissabte 7 d'abril vam celebrar un any més la Pasqua Jove, aquest cop a Besalú. Va ser tot un èxit amb un gran nombre de participants tant a les activitats de tarda com a la Vetlla Pasqual. Aquest any hem innovat en molts aspectes, començant per introduir la Pasqua Jove a les xarxes socials, on tothom que ha volgut ens ha pogut seguir des del facebook i el twitter de la delegació de joves. Tot i que inicialment semblava que el temps no ens acompanyaria massa, vam poder realitzar totes les activitats previstes sense acabar xops. Vam iniciar la tarda amb una rua travessant tot el poble fins a la plaça de l'església de Sant Pere on es va presentar la Pasqua. La primera activitat de la tarda va ser un joc organitzar per l'esplai de Besalú; seguidament, vam escoltar el testimoniatge d'una dona que ens va explicar la seva experiència com a mare d'una noia que havia superat una leucèmia; una xerrada forta, emotiva i sobretot amb molt esperit de superació. Un cop acabat el testimoni, van tornar a dividir-se els grups i es van repartir en tres espais de reflexió, organitzats pels grups de Banyoles, Blanes i Justícia i Pau. Acabada la reflexió, per esbargir-se una mica i agafar gana per sopar vam poder gaudir d'un magnífic concert a càrrec de Paràsits Ska. Després del concert i el sopar, vam iniciar el lucernari i la Vetlla. Ens vam dirigir fins sota el pont de Besalú on es va encendre la foguera cremant el mur de les injustícies, una de les activitats de la tarda on la gent apuntava totes aquelles coses que no s'haurien de permetre. En el moment d'encendre el ciri Pasqual van esclatar tres traques de focs artificials, moment de renovació, recomençament i alegria. Mentre el ciri Pasqual avançava, s'anaven encenent les candeles de tots els presents i així, a les fosques il·luminats només per la llum nova, vam travessar tot Besalú fins retornar a l'església de Sant Pere. Durant la Vetlla precedida pel nostre Bisbe Francesc es va produir un fet molt important pels joves del bisbat de Girona: es va donar el tret de sortida dels Grups de Vida, el nou moviment de joves del bisbat. Ja en aquesta Pasqua hem col·laborat els grups de Blanes, Banyoles, Olot, Besalú i Girona, però això només ha estat el principi, tots tenim moltes ganes de seguir amb aquesta iniciativa que ens ajudarà a créixer en la fe i com a persones.

Crònica de Meritxell Valentí


© Bisbat de Girona - Plaça del Vi, 2-17004 Girona.
Telèfon 972 41 27 20 Fax 972 41 28 72 - bisbatgirona@bisbatgirona.cat
Mapa web -  Avís Legal - Política de privacitat - Política de cookies - Crèdits