bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimarts 13 de juliol de 2010

Acord per a la formació en religió dels futurs mestres

Acord per a la formació en religió dels futurs mestres
Acord per a la formació en religió dels futurs mestres
L’edifici de Les Àligues, seu del Rectorat de la Universitat de Girona (UdG), fou l'escenari el dilluns 5 de juliol de la signtura del conveni de col·laboració específica entre aquesta institució universitària i el Bisbat de Girona amb l’objectiu que els estudiants dels graus de Mestre en Educació Infantil i Mestre en Educació Primària adquireixin les competències necessàries que els permeti obtenir la Declaració Eclesiàstica de Competència Acadèmica (DECA), i la menció com a mestre de Religió Catòlica. El bisbe de Girona, Francesc Pardo, i la rectora de la UdG, Anna M. Geli, han formalitzat aquest protocol. També hi ha assistit Pere Micaló, delegat episcopal d’Ensenyament del Bisbat de Girona, i Paco Jiménez, degà de la Facultat d’Educació i Psicologia de la UdG.

En virtut d’aquest conveni, els estudiants del graus en Mestre d’Educació Infantil i Mestre d’Educació Primària, podran cursar el mòdul optatiu de “Teologia Catòlica i la seva didàctica “ de 24 crèdits ECTS en el marc dels seus estudis, integrat per les assignatures: Religió, cultura i valors, El missatge cristià, L'església, els sagraments i la moral, i Pedagogia i didàctica de la religió en l'escola, i obtenir així la Declaració Eclesiàstica de Competència Acadèmica (DECA) i la menció com a mestre de Religió Catòlica.

Les competències i continguts de cadascuna d’aquestes assignatures estan establerts a les memòries verificades per ANECA dels anteriors estudis de grau, així com als currículums fixats per la Conferència Episcopal Espanyola (Article VI dels Acords abans esmentats). Els preus de matriculació d’aquestes assignatures s’ajustaran als preus públics que fixi anualment la Generalitat de Catalunya en exercici de les seves competències.
Cerca
Historial
imatge fons bottom