bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimecres 20 d'abril de 2011

Crida a retornar l’alegria a l’Església

Crida a retornar l’alegria a l’Església
Crida a retornar l’alegria a l’Església
A l’homilia de la missa crismal, que es va celebrar a la catedral el Dimarts Sant, el bisbe Francesc va qualificar de “prioritari i urgent” el fet de “retornar l’alegria i els cants de festa” a “la nova Sió” que “avui és la nostra Església universal i la nostra de Girona”. I va animar els capellans, diaques i laics a fer un pas endavant: “cal que parlem de la nostra Església amb convicció, positivament, amb esperança i remarcant-ne no tant les mancances sinó les possibilitats”. Conscients que l’Església és “la casa dels pecadors, que maldem per viure la nostra condició de sants i escollits”, cal treballar perquè “estigui ben fonamentada en Crist i, així, esdevingui més acollidora, més fraternal, més evangèlica”.
El bisbe havia començat l’homilia constatant “l’afebliment de la fe i la vitalitat cristiana” que s’observa actualment i parlant, basant-se en un text de l’Apocalipsi, de la necessitat de recordar “el centre de la fe i l’esperança”: l’anunci que “el Senyor ve avui” i ho fa, principalment, “per mitjà de l’Església universal i la nostra Església particular de Girona, amb les comunitats i institucions que la configuren” i, d’una manera especial, “per mitjà de la celebració dels sagraments”. La missió del Senyor Jesucrist i de l’Església, va dir el bisbe basant-se en un text de l’evangeli de Lluc, es resumeix en quatre aspectes: portar la bona nova als desvalguts, que són “els pobres en béns materials, en salut, en cultura, però també els pobres en béns espirituals i experiència religiosa, els ignorants en cultura religiosa i cristiana, els qui han entès d’una manera deficient o esbiaixada la Bona Nova de Crist i la seva proposta de vida”; curar els cors adolorits i consolar els qui estan de dol; proclamar als captius la llibertat, tenint en compte que “podem estar encadenats per cadenes de ferro i també d’or”; i retornar l’alegria i els cants de festa a la nova Sió, que és l’Església.
El bisbe va convidar tothom a donar gràcies a Déu pels capellans que aquest any celebren l’aniversari de l’ordenació: Mn. Joan Cros, el 75è; Mn. Pere Artigas, Mn. Vicenç Fiol, Mn. Josep Planas i el pare carmelita Francesc Jordà, el 50è; i Mn. Jordi Font, el 25è.
Cerca
Historial
imatge fons bottom