bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimarts 28 de juny de 2011

Inaugurades les Jornades Nacionals de Patrimoni Cultural

Inaugurades les Jornades Nacionals de Patrimoni Cultural
Inaugurades les Jornades Nacionals de Patrimoni Cultural
Ahir dilluns es van inaugurar les Jornades nacionals de Patrimoni Cultural de l'Església a la sala de Graus de la UdG. Durant tota la setmana es podran escoltar diferents conferències relacionades amb el patrimoni que té l'església espanyola. Hi asisteixen, majoritàriament, els delegats de patrimoni de les diferents diòcesis espanyoles.
La inauguració va anar a càrrec de Mons. Jesús García Burillo (bisbe d'Àvila i president de la Comissió Episcopal per al Patrimoni Cultural). La lliçó inaugurar va anar a càrrec del Dr. Joan Ferrer, degà de la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona que parlà de: "La «historia de los efectos» en la interpretación de la Sagrada Escritura. Contextualización del arte de inspiración bíblica". Després, a la catedral, es va resar els vespres i se celebrà, com e smostra a la fotografia, una missa presidida pel bisbe Francesc.
Avui les conferències previstes son: a les 10, "Marco teológico: el misterio de la encarnación, fundamento del arte en la Iglesia. Concilio II de Nicea" (P. Antonio Gascón Aranda). A les 11: "El Tapiz de la Creación de la catedral de Girona" (Sr. Manuel Castiñeiras González. Professor d'art medieval de la Universitat Autònoma de Barcelona) i a les 12.30 "El Génesis en el conjunto escultural del claustro románico de la catedral de Girona" (Dr. Marc Sureda i Jubany, conservador del Museu Episcopal de Vic).
Podeu consultar el
programa
Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA