bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dissabte 25 de febrer de 2012

Art, Medicina i Religiositat. Conferència del Dr. Josep Roig Garcia

 Art, Medicina i Religiositat. Conferència del Dr. Josep Roig Garcia
Art, Medicina i Religiositat. Conferència del Dr. Josep Roig Garcia
El cirurgià Josep Roig, home que a més de la seva professió ha aprofundit en altres camps, com l’art, el dret, l’espiritualitat, la història..., va exposar una altra manera de veure les arts plàstiques, a partir dels seus coneixements de medicina.

En una conferència a l’església del Mercadal, el passat 23 de febrer, va fer un repàs de la història de l’art-pintura i escultura-, contemplada amb ulls de metge, això és,bé diagnosticant les diverses patologies que personatges meticulosament retratats anaven mostrant de manera evident (Frida Kahlo, Leonardo, Rembrandt, Goya, Velázquez, Botticelli...), bé en escenes en les què els actors representaven algunes de les qualitats de l’acte de guarir (SantsCosme i Damià, Santa Isabel d’Hongria... ), o de les circumstàncies del procés de la malaltia i mort (Santiago Rusiñol, Ferdinand Hodler...), tot això en obres representatives des del segle XIII fins a l’actualitat.

L’exposició es va desenvolupar en quatre apartats: l’art com a vehicle de transmissió del coneixement mèdic, com a reflex de l’activitat sanitària, com un atles de malalties, i finalment com un catàleg en el qual l’artista ha cercat motius d’inspiració.

L’art, la medicina i l’espiritualitat religiosa, totes tres en la seva complementarietat, ens poden ajudar a viure saludablement i ser una font de creixement humà i cristià.
Cerca
Historial
imatge fons bottom