bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Diumenge 15 de juliol de 2012

Trobada del bisbe Francesc amb els diaques, aspirants al diaconat i les seves esposes

Trobada del bisbe Francesc amb els diaques, aspirants al diaconat i les seves esposes
Trobada del bisbe Francesc amb els diaques, aspirants al diaconat i les seves esposes
El dissabte 14 de juliol, va tenir lloc a la Fraternitat de les Germanes Clarisses de Vilobí d’Onyar, la trobada anual dels diaques i les seves esposes amb el bisbe Francesc, acompanyat del Vicari per a les Vocacions i Rector del Seminari, Mn. Jordi Font. En aquesta ocasió, per primera vegada, també hi van assistir els aspirants al diaconat i les seves mullers. La jornada s’inicià amb la presentació dels assistents i la benvinguda per part del Sr. Bisbe, seguida del rés de l’Hora Tèrcia.

A continuació es van formar dos grups de treball: El Sr. Bisbe, amb els diaques i els aspirants i, Mn. Jordi Font, responsable del diaconat, amb les esposes dels diaques i dels aspirants.

El tema de treball escollit pel Sr. Bisbe era: ”Prioritats Pastorals de la Diòcesi de Girona” i a partir d’aquí, els diaques podien revisar la seva tasca i el candidats podien fer tota mena d’observacions. El nostre bisbe va assenyalar la importància de “L’any de la Fe”, convocat pel papa Benet XVI pel mes d’octubre d’enguany. Al llarg de dues hores es van repassar temes relacionats amb el diaconat, per exemple, la situació del clergat i el diaconat a França. Es van tractar altres temes, com les celebracions dominicals en absència de prevere, els laics en missió pastoral, els “Grups de Vida”, i també de la Pastoral de la Joventut, Pastoral Universitària, Pastoral de la Salut i de les distintes formes de voluntariat.

Mentrestant, les esposes del diaques i dels aspirants expressaven a Mn. Jordi Font els pros i contres en la conjugació de la vida matrimonial amb l’exercici del ministeri diaconal dels seus marits.

La trobada va acabar amb un dinar de germanor.
Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA