bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dissabte 25 de setembre de 2010

Acte d'obertura del curs acadèmic a l'ISCRG

Acte d'obertura del curs acadèmic a l'ISCRG
Acte d'obertura del curs acadèmic a l'ISCRG
El bisbe Francesc va presidir els actes d’obertura del curs acadèmic a l’Institut Superior de Ciències Religioses i al Seminari diocesà. A l’església de Sant Martí Sacosta, va oficiar la Missa de l’Esperit Sant, varen concelebrar el director de l’Institut, Mn. Pere Carreras, el Vicari General, Mn. Lluís Suñer, Rector del Seminari, Mn. Jordi Font, Vicedegà de la Facultat de Teologia de Catalunya, Mn. Joan Planellas i el professor, Mn. Josep Casellas, encarregat de dictar la lliçó inaugural del curs. També el diaca, Mn. Joan Robé, i acòlits seminaristes.
En l’homilia el bisbe va valorar l’esforç i dedicació d’alumnes i professors d’ambdós centres, que desitjava pogués esdevenir testimoni de servei al Senyor en mig de les dificultats. Per fer-ho l’Esperit de la veritat ens acompanya, un Esperit que “no fa vacances” i segueix actuant en tots nosaltres i el cor de les persones.
Als seminaristes els va dir que les parròquies esperen el seu treball i valorà el que suposa en l’entorn social que ens ha tocat viure, atendre la crida del Senyor.
Finalitzada la Missa, a l’aula Dr. Estela de l’Institut, dictà la lliçó inaugural, Mn. Josep Casellas i Matas, professor de l’ISCRG, sobre el tema, “El Concili i els signes dels temps”. Va començar per apuntar els orígens d’aquesta expressió i com figura, especialment en els documents papals, a partir de Joan XXIII i Pau VI. També les referències que en fan els en els documents conciliars i els postconciliars. Tampoc oblidà els signes dels temps en l’Església que és en nosaltres, especialment el document, Arrels cristianes de Catalunya (1985) i en el Concili Provincial Tarraconense, en la seva exhortació pastoral, Esperit, què dius a les Esglésies de la Tarraconense?, un Concili que “per la seva pastoralitat i atenció als signes dels temps, enllaça amb el Vaticà II”.
Finalment apuntà la possible conveniència de plantejar la creació en alguna facultat o centre acadèmic del nostre entorn, una càtedra Joan XXIII de signes dels temps o, en la vella Europa, un Observatori dels Signes del temps, tot seguin un model ja existent en el Consell Episcopal de l’Amèrica Llatina.
L’acte es va cloure amb unes paraules de Mons. Francesc Pardo, que va agrair a Mn. Casellas la seva documentada i clara exposició en la lliçó inaugural i encoratjà a alumnes i professor de l’Institut i del Seminari a mantenir el nivell de treball i exigència acadèmica, i declarà obert el curs acadèmic 2012/2013.
Cerca
Historial
imatge fons bottom