bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dissabte 27 d'octubre de 2012

Presentació del programa de formació de Catalonia Sacra.

Presentació del programa de formació de Catalonia Sacra.
Presentació del programa de formació de Catalonia Sacra.
El projecte Catalonia Sacra tracta de dinamitzar el patrimoni cultural de l'Església que és a Catalunya i facilitar a les persones interessades la possibilitat de conèixer més de tres centenars d'esglésies (catedrals, basíliques, monestirs, esglésies o ermites) de les deu diòcesis catalanes.

La presentació del programa ha tingut lloc divendres 26 d’octubre al museu episcopal de la diòcesi de Vic presidida per Mons. Francesc Pardo, bisbe de Girona i responsable del patrimoni cultural de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET).

El bisbe Francesc que ha donat la benvinguda a la cinquantena de persones acreditades (Delegats episcopals de Patrimoni Cultural, de Mitjans de Comunicació, de Turisme i Santuaris, persones encarregades de les visites guiades i en fer de guies amb titulació), al llarg del seu parlament de presentació, ha fet incís en el valor intrínsec del nostre patrimoni religiós que cal donar a conèixer des de la seva dimensió evangelitzadora i catequètica, ja que és una eina indispensable que ajuda a la contemplació de bellesa de Déu.

El programa de la jornada ha continuat amb la participació del Dr. Marc Sureda, conservador del museu diocesà de Vic que ha parlat sobre la “Naturalesa i lectura del Patrimoni Cultural de l’Església” qualificant l’art litúrgic com a teologia en imatges.

La Dra. Dolors Vidal, degana de la facultat de Turisme de la UdG, s’ha dirigit principalment als guies assistents quan ha donat a conèixer el seu perfil més adient. Es tracta de que els guies siguin emprenedors, capaços d’aportar idees, amb cultura catalana d’Església i capaços de conèixer les cultures de qui ens visita.

El Dr. Ximo Company de la universitat de Lleida (UdLl) ha recomanat els guies que no tinguin presa ni corrin al donar les seves explicacions, que es deixin alguna cosa per dir (això propiciarà una altra visita) i que se’ls vegi contents d’explicar allò que estan comentant. Va acabar la seva participació recordant unes paraules de Benet XVI: “La bellesa és la gran necessitat de l’home; és l’arrel de la qual brolla el tronc de la nostra pau i el fruit de la nostra esperança”.

El Sr. Dani Font i la Sra. Núria Barniol han parlat dels motius, plantejaments i logística del projecte Catalonia Sacra.

Per últim s’ha obsequiat als assistents amb una visita guiada a la Catedral de Sant Pere de Vic a càrrec del Dr. Ramon Ordeig i Mata.

Poden trobar tot tipus d’informació sobre el projecte Catalonia Sacra a la web: http://www.cataloniasacra.cat
Cerca
Historial
imatge fons bottom