bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimarts 19 de febrer de 2013

Recés de Quaresma per a preveres i diaques

Recés de Quaresma per a preveres i diaques
Recés de Quaresma per a preveres i diaques
“Portadors de fe i esperança” és el títol que Mn. Ramon Bosch, capellà gironí i molts anys missioner a l’Àfrica, va escollir per a la meditació que va dirigir als preveres i diaques de la nostra diòcesi amb motiu de l’inici de la Quaresma aquest dimarts 19 de febrer. Després d’un temps dedicat a la meditació per part dels presents, va reflexionar sobre “una parròquia en país de missió”, tot fent referència a la parròquia de Sant Pau de la diòcesi de Dapaong al Togo.
Al recés hi van participar els bisbes emèrits, Mons. Jaume Camprodon i Mons. Carles Soler amb un centenar d’assistents entre preveres i diaques. La presentació del conferenciant va anar a càrrec del vicari general, Mn. Lluis Suñer, en absència del bisbe Francesc.
Mn. Ramon Bosch va presentar la Quaresma com un temps de reflexió i de pregària, “un temps fort per re-centrar en Crist la nostra vida de creients”. Va recordar l’Exhortació Apostòlica “Evangelii Nuntiandi” del papa Pau VI en aquell punt que diu: “Evangelitzar constitueix la vocació pròpia de l’Església, la seva identitat més profunda, la seva missió essencial, ... ella existeix per evangelitzar... I ella té sempre necessitat de ser evangelitzada si vol conservar la frescor, l’impuls i la força per anunciar l’evangeli”, per afirmar que 2només pot evangelitzar el que es deixa evangelitzar.”
Després de la celebració de la Paraula, i abans del dinar, hi va haver un temps reservat a informacions a càrrec de Mn. Lluis Suñer, vicari general, i dels vicaris episcopals Mn. Esteve Sureda i Mn. Jordi Font. Es va donar notícia sobre la salut del bisbe Francesc i d’altres capellans malalts, sobre la 2a Jornada de la Família a celebrar el proper diumenge 24 de febrer, la trobada sacerdotal de tot Catalunya a Poblet i sobre el Dia del Seminari.
Cerca
Historial
imatge fons bottom