bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimarts 24 de setembre de 2013

De la Sagrada Escriptura a les representacions

De la Sagrada Escriptura a les representacions
De la Sagrada Escriptura a les representacions
És el títol de la lliçó inaugural del curs 2013-2014 que ha impartit Joan Ferrer Costa, doctor en filologia semítica i llicenciat en geografia i història i en teologia, a l’Institut Superior de Ciències Religioses de Girona (ISCRG) aquest dilluns 23 de setembre. Ferrer Costa és degà de la facultat de filosofia de la Universitat de Girona (UdG) i professor de l’Institut.
“Ens ha tocat viure en un món que tot sovint considera que Déu és una realitat supèrflua o estranya”, va començar dient, per tant, “és especialment significatiu i urgent obrir de nou a les persones d’avui l’accés a Déu a través de la seva Paraula” [...] “Moltes són les múltiples obres que la història de l’art i de la cultura ha produït com a respostes-interpretacions a les diverses lectures que al llarg de la història s’han formulat al text sagrat”.
Va fer incís, al llarg de la seva conferència, en diverses representacions artístiques del text bíblic que són una conseqüència de passatges dels llibres sagrats (conversió de Pau, el jardí de l’Edèn, les noces de Canà, el naixement de Jesús...), qualificant de “curiosa” la relació entre les representacions artístiques i la Paraula de Déu.
Una lliçó que va fer-se curta pel que fa a la seva exposició, com molt bé va dir el bisbe Francesc, que presidia l’acte, abans de tancar la sessió i donar per inaugurat el curs.
Mn. Armand Puig, degà de la facultat de Teologia de Catalunya, va intervenir, finalitzada la lliçó del doctor Joan Ferrer, celebrant l’existència dels Instituts de Ciències Religioses pel que fa a la possibilitat que ofereix als laics de cursar estudis teològics. Després d’analitzar el moment pel que passen aquests estudis, va mostrar-se favorable al llenguatge teològic de les imatges.
A continuació, el bisbe, tot reflexionant sobre el repte que suposa per a l’Església combatre la ignorància de la fe, agrair als fundadors de l’Institut, professors i personal de secretaria la seva disponibilitat i servei.
L’acte de l’inici de curs de l’ISCRG, en el seu 25è aniversari, va començar amb la celebració de l’Eucaristia a l’església del Seminari, seu de l’Institut, presidida pel bisbe Francesc i acompanyat del director de l’Institut, vicedegà de la Facultat de Teologia de Catalunya i professors. Durant l’homilia, el bisbe va referir-se a la recerca de la veritat com a “primer objectiu del estudiant i del professor”.
Aprofitant l’inici de curs va obrir-se al públic i de forma gratuïta una exposició fotogràfica dels 25 anys d’existència de l’Institut.
A la fotografia el Dr. Joan Ferrer amb el bisbe Francesc.

Cerca
Historial
imatge fons bottom