bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Divendres 28 de febrer de 2014

Conferència a Figueres de Joan Manuel del Pozo

Conferència a Figueres de Joan Manuel del Pozo
Conferència a Figueres de Joan Manuel del Pozo
Dijous, dia 27 de febrer, ha tingut lloc a l’Institut Ramon Muntaner de Figueres la xerrada-col•loqui titulada “Fe, cultura, ciència”, a càrrec de Joan Manuel del Pozo, professor de Filosofia de la UdG i director de l’Observatori d’Ètica.
Després de constatar que tant la ciència com la fe han tingut èpoques d’oposició mútua, i també moments històrics d’orgull i de modèstia, el ponent va manifestar que cal una actitud de recerca, d’obertura i d’humilitat per totes les parts. D’altra banda, va defensar que l’ésser humà té una condició religiosa natural.
Va exposar la tesi de Thomas More, quan diu que la infinita grandesa de Déu s’ha de sentir honorada de tenir tants camins d’accés que pugen la muntanya divina.
Del Pozo creu que, malgrat l’evident progrés científic i tecnològic, els científics més avançats diuen que cada vegada saben menys, que la matèria fosca per a la ciència és enorme. En aquest sentit, si la fe busca la intel•ligència, la ciència també busca la fe com a complement explicatiu de la realitat.
La tesi final fou que la religió s’identifica amb els quatre sentits de la cultura:
És civilització, perquè dóna sentit i socialitza. És poesia, perquè produeix narratives, personatges i bellesa. És coneixement, perquè ofereix claus interpretatives racionals. I és cultura de vida, perquè ordena èticament l’existència i genera saviesa de viure.

L’acte va ser organitzat per l’Atri de Diàleg (Arxiprestat de l'Alt Empordà Interior).

Cerca
Historial
imatge fons bottom