bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Diumenge 27 d'abril de 2014

Memorial del P. Joaquim Vallmajó i de Mn. Joan Alsina

Memorial del P. Joaquim Vallmajó i de Mn. Joan Alsina
Memorial del P. Joaquim Vallmajó i de Mn. Joan Alsina
El 26 d’abril, a la sala del teatre del Patronat de la Catequística de Figueres, va tenir lloc un memorial d’homenatge als missioners empordanesos P. Joaquim Vallmajó i Mn. Joan Alsina, assassinats a Ruanda i Xile respectivament. L’acte va comptar amb la participació de familiars, amics i testimonis, entre ells un prevere ruandès, així com amb la projecció d’un documental sobre la massacre que es produí a Ruanda –prop de 800.000 víctimes– entre hutus i tutsis–. “Tota revolució ha de comportar també, necessàriament, una revolució personal de qui s’hi implica”, remarcà Martí Vallmajó, germà del màrtir navatenc.

En el decurs del memorial, es va presentar el concurs de microvideos “Alsina-40 / Vallmajó-20”, que pretén, segons el fullet editat, “sensibilitzar els joves i la societat en general sobre la importància del compromís personal per a la transformació cap a un món més just a partir dels testimoniatges d’en Joan Alsina i d’en Quim Vallmajó.” (Per a tothom que hi estigui interessat, es pot consultar l’adreça info@alsinavallmajo.cat.) També van intervenir alumnes el col•legi públic de Navata, que duu el nom de Joaquim Vallmajó, amb una recitació dramatitzada de poemes. Finalment, la coral Àkan, integrada per immigrants van cantar cançons, tant dels seus llocs d’origen com catalanes.
Fotografia: P. Joaquim Vallamajó
Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR