bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Diumenge 22 de març de 2015

La IX Jornada de Mestres i Professors de Religió a Reus aplega més de 500 persones

La IX Jornada de Mestres i Professors de Religió a Reus aplega més de 500 persones
La IX Jornada de Mestres i Professors de Religió a Reus aplega més de 500 persones
Aquest dissabte, dia 21 de març, la ciutat de Reus ha acollit la IX Jornada de Mestres i Professors de Religió de les diòcesis amb seu a Catalunya, que organitza conjuntament el Secretariat Interdiocesà d’Ensenyament de la Religió a Catalunya (SIERC) i la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC).

La ponència central de la Jornada, a càrrec del president de Justícia i Pau de Barcelona, Dr. Eduard Ibáñez, ha girat entorn el tema «Educar persones en el compromís amb la societat. Una visió des de l’Evangeli i la Doctrina Social de l’Església.» «La principal tasca que han de dur a terme no només els professors de religió, sinó tota la societat en general, és ensenyar els joves a comprometre’s amb la defensa de la pau», ha afirmat Ibáñez. Educar no és transmetre informacions, és essencialment donar un testimoniatge coherent.» Ibáñez ha fet seves les paraules que el Papa Benet XVI va pronunciar l’any 2012 en la Jornada Mundial de la Pau tot apuntant els principals elements que cal tenir en compte per educar en la justícia i la pau. «En primer lloc, és imprescindible educar en la veritat i la llibertat, així com en la justícia i en el compromís polític i cívic», ha assenyalat Ibáñez el qual també ha destacat el fet de «suscitar en els joves el desig de gastar la vida en favor dels altres». També ha insistit en la necessitat d’educar en el valor de la família com a «espai fonamental i cèl·lula bàsica en la societat.» Finalment, Ibáñez ha destacat la importància d’educar en la pau i la fraternitat, en el perdó i la reconciliació i, sobretot, a «educar en el servei als més vulnerables.»

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha afirmat que la tasca dels docents de religió ­­­­«matèria sensible darrerament»- és més necessària que mai perquè «no es pot confiar tot a la llei si no s’educa abans en el caràcter moral». Rigau ha dit que «davant el buit i l’absència de la transcendència avui dia no es pot donar sentit a la vida», i cal «tornar a posar a la ment i al cor dels infants les paraules si us plau, gràcies i ho sento». Per la seva part, el Secretari General de la FECC, P. Enric Puig, ha afirmat que els valors cristians, en tant que integradors, exigeixen que «els educadors cristians siguin testimonis de Jesús i transmetin esperança i coratge.»
Cerca
Historial
imatge fons bottom