bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimarts 31 de març de 2015

“Som enviats a servir totes les persones, sense fer judicis previs”

“Som enviats a servir totes les persones, sense fer judicis previs”
“Som enviats a servir totes les persones, sense fer judicis previs”
El bisbe de Girona ha afirmat avui que evangelitzar vol dir “sembrar llavors que salvin i ajudin a aixecar-se” a cada persona concreta, que facin possible, ja des d’ara, una humanitat i món nous. En aquest sentit, ha dit que el programa que ens proposa Jesús consisteix en “curar els cors adolorits, portar la Bona Nova als desvalguts, consolar els qui estan de dol, proclamar als captius la llibertat, als cecs el retorn de la llum, a deixar en llibertat els oprimits i a proclamar l’any de gràcia del Senyor”.

Mons. Pardo ha fet aquestes declaracions en el marc de l’homilia de la Missa Crismal que ha tingut lloc aquesta tarda a la Catedral de Girona. Es tracta de la celebració que té lloc cada any el dimarts de Setmana Santa, en la que el conjunt dels capellans de la diòcesi renoven les promeses fetes el dia de la seva ordenació.

Tot agraint la dedicació de tots els preveres i diaques de la diòcesi, ha volgut fer referència a qüestions que cal tenir presents per entendre el context en què avui es mou i treballa l’Església.

En primer lloc, el bisbe Francesc ha dit que el món d’avui és molt plural, ja que “hi conviuen diverses concepcions del que significa ser persona i moltes ofertes de felicitat”. I ha afegit que davant d’aquesta realitat, “cal atansar-nos a cada persona des de la seva història, preocupacions i experiències particulars, sense fer judicis previs”. En aquest sentit, ha dit també que cal assumir que “les nostres comunitats no han estat sempre un jardí frondós, sinó terra erma, d’esbarzers i pedregosa”.

En la seva homilia també ha constatat el desprestigi que pateixen la fe cristiana i l’Església, especialment entre els més joves. “Quan la gent i sobretot les noves generacions busquen salvació, pau, perdó, felicitat, ajuda per viure o estimació, molts d’ells no miren cap a l’Església”. I ha assegurat que aquesta realitat és “un dels reptes més importants que tenim plantejats”.

En aquesta línia ha encoratjat als preveres i diaques de Girona a seguir oferint amb entusiasme la Bona Nova de Jesús, “descobrint la presència i l’obra de Déu en cada persona”, presentant l’Església com una comunitat acollidora i facilitadora de relacions interpersonals positives. “És aquest tipus de relacions fraternals que fan possible una bona comunicació”, ha dit.

Finalment, Mons. Pardo ha tingut també unes paraules de reconeixement per aquells capellans que enguany celebren els seus cinquanta anys d’ordenació -Martí Colomer, Pere Costa, Ricard Sarrà, Miquel Vall-llosera, Josep Frigola- i per aquells que celebrarien el cinquantè aniversari d’ordenació i han mort -Sebastià Congost, Josep Melció, Josep Riera, Josep Sais-. Entre aquests ha esmentat també “dos testimonis morts per la causa del Regne a Xile i a Àfrica” com Joan Alsina i Joaquim Vallmajor.

Llegiu l'homilia completa baixant-vos el document PDF
Cerca
Historial
imatge fons bottom