bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Divendres 24 d'abril de 2015

Comunicat sobre l’acte fúnebre per les víctimes mortals de l’accident aeri dels Alps francesos

Comunicat sobre l’acte fúnebre per les víctimes mortals de l’accident aeri dels Alps francesos
Comunicat sobre l’acte fúnebre per les víctimes mortals de l’accident aeri dels Alps francesos
El Bisbat de Girona comparteix la nota de l’Arquebisbat de Barcelona feta pública ahir en relació a l’acte fúnebre per les víctimes mortals de l’accident aeri dels Alps francesos, que se celebrarà el proper dilluns a la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona:

Davant algunes informacions publicades a la premsa en les últimes hores sobre l’organització de l’acte fúnebre per les víctimes de l’accident aeri dels Alps francesos, l’Arquebisbat de Barcelona vol aclarir que:

1.- La cerimònia religiosa per les víctimes mortals del vol Barcelona-Düsseldorf organitzada pel govern central i el govern de la Generalitat de Catalunya es composarà d’una celebració eucarística i comptarà també amb la participació d’un representant de la comunitat protestant, un representant de la comunitat jueva i un representant de la comunitat musulmana, els quals expressaran el seu condol i la seva solidaritat amb els familiars dels difunts.

2.- El cardenal arquebisbe de Barcelona ha fet palès el seu desig que hi participessin membres molt destacats de la comunitat de les Esglésies i Confessions Cristianes, de la comunitat jueva i de la comunitat musulmana, dels quals ha rebut el seu agraïment. Al final de la celebració, els membres de les diferents comunitats religioses participants donaran el condol a tots els familiars dels difunts assistents juntament amb el cardenal arquebisbe de Barcelona.

3.- Les llengües utilitzades seran català, castellà, francès, alemany i anglès tant en les diferents pregàries com cançons. L’Evangeli serà proclamat en grec per un ministre ucraïnès per tal de mostrar l’esperit universal del grec com a llengua franca i en record de totes les víctimes mortals de confessions cristianes diverses.

4.- La col·laboració de diferents cors en diferents moments de la cerimònia, garanteixen una participació musical del més alt nivell que malgrat la sobrietat de l’esdeveniment vol posar una nota artística/musical d’alta qualitat en record de les víctimes.

5.- La participació de joves escolars garanteixen una participació des de l’emoció i el record per totes les víctimes mortals a les que es farà memòria en aquest acte, fossin de la confessió que fossin.
Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA