bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dijous 06 d'agost de 2015

El bisbe de Girona a la Trobada Europea de Joves d'Ávila 2015

El bisbe de Girona a la Trobada Europea de Joves d'Ávila 2015
El bisbe de Girona a la Trobada Europea de Joves d'Ávila 2015
El bisbe de Girona, responsable de la pastoral de Joves de la Conferència Episcopal Tarraconense, ha acompanyat els gairebé sis-cents nois i noies de les diverses diòcesis de Catalunya que del 5 al 7 d'agost participen a la Trobada Europea de Joves 2015. Es tracta d'un gran esdeveniment eclesial en el que els participants comparteixen i aprofundeixen la seva experiència de fe i el seguiment de Jesús a partir de diverses activitats, celebracions i espais de formació.

La trobada d'enguany, que aplega més de 6000 joves de diferents països europeus i d'altres com Austràlia, Brasil o Argentina, ha tingut lloc a Ávila amb motiu del cinquè centenari del naixament de Santa Teresa de Jesús, tot un referent universal de l'espiritualitat cristiana.

Ahir dimecres, el bisbe Francesc va presidir l'eucaristia de la delegació catalana que va tenir lloc al Monasterio de la Encarnación. Aquest dijous al matí, en el marc de l'activitat "Itinerari de vida", ha impartit una catequesi a l'església de la Medalla Milagrosa. Partint d'una expressió de la mateixa Teresa d'Àvila, "En tiempos recios, amigos fuertes de Dios", el bisbe Francesc ha fet un paral·lelisme entre el temps de la santa i el temps actual, "dos moments de canvi d'època". En societats com les d'avui, en les que tot avança molt ràpidament i de vegades massa supercialment, en les que sovint surfegem i patinem per la superfície, sense anar al fons de les coses i de la pròpia vida, ens calen referents com santa Teresa. "Dona a la recerca de la seva vocació i del voler de Déu. Dona forta en la malaltia. Una gran mística i reformadora. Dona d'Església. Contemplativa i dona d'acció alhora".




Cerca
Historial
imatge fons bottom