bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Diumenge 18 d'octubre de 2015

La diòcesi de Girona va aportar prop de 142 mil euros a les missions l’any 2014

La diòcesi de Girona va aportar prop de 142 mil euros a les missions l’any 2014
La diòcesi de Girona va aportar prop de 142 mil euros a les missions l’any 2014
Aquest diumenge 18 d’octubre se celebra el Dia Mundial del Domund, una jornada universal de col·lecta econòmica amb la que les parròquies i comunitats religioses de les diverses diòcesis recullen donatius per destinar a l’activitat missionera. Es tracta de la principal col·lecta vinculada a aquest objectiu pastoral, amb la que l’Església Catòlica col·labora econòmicament amb l’activitat evangelitzadora dels missioners i missioneres arreu del món. En la Jornada del Domund de l’any 2014, la diòcesi de Girona va recollir 130.236,35€. La resta de fons recaptats van provenir de la col·lecta de les Vocacions Natives, amb la que es van obtenir 6.603,72€ i la de la Infància Missionera, amb 4.877,11€. Amb una xifra total de 141.717,18€ recaptats l’any 2014, la diòcesi de Girona és la segona diòcesi catalana que més diners va aportar a les missions l’any passat, després de la diòcesi de Barcelona.
Aquestes aportacions, que tenen per objectiu finançar la tasca social, religiosa, humanitària i de cooperació que desenvolupen els missioners diocesans, es distribueixen en funció de les necessitats globals dels països i seguint les assignacions de la Secretaria General de l’Obra Pontifícia de la Propagació de la Fe.
Actualment, la diòcesi de Girona compta amb 48 missioners repartits en 23 països. D’aquests, 31 són dones de diferents congregacions i 17 són homes. El continent amb més presència de missioners gironins és Amèrica, amb un total de 35. Xile i Perú són els països amb més missioners de la diòcesi de Girona, amb un total de 5 cada un; seguit de Colòmbia, Brasil i Bolívia amb 4; Paraguai i Veneçuela amb 3; EEUU amb 2; i Costa Rica, El Salvador, Panamà, República Dominicana i Uruguai, amb 1. El continent Africà ocupa el segon lloc pel que fa a la presència de missioners de la nostra diòcesi, amb un total d’11. Al Congo, Ruanda i Togo hi ha 2 missioners a cada país; mentre que a Angola, Moçambic, Níger, Burkina Faso i el Marroc, n’hi ha 1 respectivament. Finalment, la diòcesi de Girona compta amb dos missioners a l’Àsia: un a l’Índia i l’altre a les Filipines.
Cerca
Historial
imatge fons bottom