bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Divendres 20 de novembre de 2015

La Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya es podrà veure per primera vegada a Girona

 La Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya es podrà veure per primera vegada a Girona
La Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya es podrà veure per primera vegada a Girona
Aquest divendres ha tingut lloc la presentació de la XII Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya, que per primera vegada tindrà lloc també a Girona. L'EspaiCaixa Girona acollirà la projecció de les pel•lícules Timbuktu i Gukjesijang (Oda al meu pare) el 24 i 30 de novembre respectivament. La dotzena edició de la Mostra de Cinema Espiritual, inclou enguany un total de catorze pel•lícules que es podran veure fins el proper 15 de desembre.

El propòsit d’aquest esdeveniment és divulgar la dimensió espiritual i religiosa a la societat, així com afavorir el diàleg interreligiós i la cohesió social. El repte és passar d’una societat multireligiosa a una societat interreligiosa. En aquest sentit, es tracta de crear una comunitat on les diverses tradicions religioses interaccionin i no visquin aïllades les unes de les altres.

Tal com ha afirmat el Direcdor General d'Afers Religiosos durant la presentació a Girona: “Amb les pel•lícules seleccionades es pretén arribar a diversitat de sensibilitats i a qüestions que susciten interessos espirituals compartits, sigui quina sigui la confessió de l’espectador”. En aquest sentit, Enric Vendrell ha posat èmfasi en que a Catalunya hi conviuen tretze confessions religioses diferents, i a partir d’aquí ha reivindicat que “entre la ciutadania existeix un gran desconeixement d’aquesta diversitat religiosa”.

D’altra banda, ha assegurat que el cinema “és una eina molt potent per superar tòpics, prejudicis i visions tòxiques de l’altre”. En aquest sentit, ha subratllat la importància de la seva dimensió didàctica i educativa, i ha assegurat que es tracta d’una “eina molt interessant per treballar amb joves, ja que és on ens estem jugant la societat catalana del futur”.
Cerca
Historial
imatge fons bottom