bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dijous 11 de febrer de 2016

Mans Unides de Girona ajuda al finançament de sis projectes per al desenvolupament

Mans Unides de Girona ajuda al finançament de sis projectes per al desenvolupament
Mans Unides de Girona ajuda al finançament de sis projectes per al desenvolupament
Amb el lema «Planta-li cara a la fam: sembra», aquest proper diumenge Mans Unides realitza la seva col·lecta anual per a l’ajuda al finançament de projectes per al desenvolupament integral a països amb diverses necessitats i mancances estructurals.

Enguany Mans Unides engega un trienni de lluita contra la fam (2016-2018) durant el qual potenciarà la lluita contra les causes i problemes que són responsables de la fam al món. Per Mans Unides, solucionar aquest greu problema passa per acompanyar els més pobres i reforçar el dret a l'alimentació dels petits productors, contribuir al canvi cap a uns sistemes alimentaris més justos i fomentar la formació i projectes educatius.

Mans Unides va néixer fa gairebé 60 anys. Tot i els esforços duts a terme, avui encara hi ha uns 800 milions de persones que passen fam, segons dades de la FAO en el seu informe de 2014.

Com a organització de l’Església catòlica per a la promoció i el desenvolupament dels països més empobrits, “Mans Unides manté el seu compromís a favor d’una seguretat alimentària sostenible i respectuosa amb la casa comuna que ens acull” (Manifest 2016). El missioner José Rubio, amb una experiència de 40 anys a la República Democràtica del Congo i que aquests dies ha estat a Girona per a promoure la col·lecta d’enguany, ha afirmat que “Mans Unides ens permet portar a terme projectes necessaris per a la vida i per a un desenvolupament integral de les persones en aquells llocs on podem finançar-los i tirar-los endavant”.

Aquest diumenge els fidels de totes les parròquies de la diòcesi de Girona estan cridats a col·laborar en la col·lecta que permetrà dur a terme sis projectes de Mans Unides, majoritàriament al continent africà. El suport al finançament d’aquests projectes es distribueix entre els tretze arxiprestats de la diòcesi:

· Construcció d’habitatges per a professors a Ghana. Pressupost: 68.467 €. A càrrec dels Arxiprestats de Girona-Salt, els Àngels-Llémena i l’Alt Fluvià.

· Construcció de quatre cases per al personal mèdic a la diòcesi de Karonga (Malawi). Pressupost: 49.087 €. A càrrec dels Arxiprestats de la Tordera i del Maresme.

· Suport a l’accés educatiu a Primària. R. D. del Congo. Pressupost: 48.865 €. A càrrec dels arxiprestats Farners-Montseny, la Selva i Ter Brugent.

· Formació de Joves Tribals de Catholic Charities de l’Índia. Pressupost: 19.778 €. A càrrec dels Arxiprestats de l’Alt Empordà Interior i l’Alt Empordà - Marina.

· Construcció de tres cases per a personal sanitari a Malawi. Pressupost: 20.000 €. A càrrec dels Arxiprestats de la Costa Brava Centre i Montgrí - la Bisbal.

· Accés a l’aigua potable i sanejament a Ayda Teklo (Etiòpia). Pressupost: 21.500 €. A càrrec de l’Arxiprestat de Banyoles
Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA