bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimecres 30 de març de 2016

El bisbe Francesc inaugura la Porta de la Misericòrdia del santuari del Vilar de Blanes

El bisbe Francesc inaugura la Porta de la Misericòrdia del santuari del Vilar de Blanes
El bisbe Francesc inaugura la Porta de la Misericòrdia del santuari del Vilar de Blanes
El bisbe de Girona Mons. Francesc Pardo va inaugurar ahir dimarts una altra de les portes de la Misericòrdia en la que es pot rebre el jubileu a la nostra diòcesi. En aquest cas, va ser la del santuari de la Mare de Déu del Vilar que celebrava també el tradicional Aplec de Pasqua que ja consta documentat al segle XVII.
Els actes van començar tot primer amb una conferència d’Aitor Roger, historiador blanenc i membre de l’Obreria del Vilar sobre la història del santuari i de l’aplec. Tot seguit, el bisbe Francesc va beneir la Porta de la Misericòrdia i va convidar tots els fidels a entrar-hi per assistir a la missa que fou concelebrada pels capellans de la ciutat. La corporació municipal estava representada pel seu alcalde Miquel Lupiáñez i altres regidors. Després es va celebrar un concorregut dinar de germanor.
Els actes de la tarda van consistir amb el rés del Rosari, una novena a la Mare de Déu i una audició de sardanes.
A part de l’aplec del Dimarts de Pasqua, el santuari del Vilar viu una altra festa el darrer diumenge del mes d'octubre, l'aplec de Sant Rafel, quan l'Ajuntament de Blanes i l'Obreria del Vilar donen compliment al Vot de Vila que data del 1794. En aquella ocasió, Blanes es va emparar a la Mare de Déu del Vilar perquè les tropes franceses no entressin a la vila.

A la fotografia, la Porta de la Misericòrdia del Vilar de Blanes.
Cerca
Historial
imatge fons bottom