bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Divendres 21 d'octubre de 2016

Girona té 45 missioners i missioneres arreu del món

Girona té 45 missioners i missioneres arreu del món
Girona té 45 missioners i missioneres arreu del món
El proper diumenge 23 d'octubre, l’Església convoca tothom a fer memòria i a oferir el seu suport econòmic als missioners i missioneres que desenvolupen la seva tasca evangelitzadora i de desenvolupament social arreu del món. El lema de la Jornada Mundial de les Missions d'enguany -«Surt de la teva terra», és una invitació a posar-nos al lloc de tants missioners i missioneres lliurats plenament als altres.
Els 45 missioners i missioneres de la nostra diòcesi (16 missioners i 29 missioneres) estan repartits pels quatre continents: 26 al continent americà, nou a l’Àfrica, nou a la resta d’Europa i un a l’Àsia. Aquestes xifres representen gairebé el 10% del total dels 495 missioners i missioneres dels deu bisbats catalans.

Pel que fa a les aportacions econòmiques dels fidels el dia del Domund de l’any 2015, van ser de 115.494,43€, aproximadament el 12% del total aportat pel conjunt de fidels catòlics de Catalunya.

Amb motiu dels 90 anys de de les Obres Missionals Pontifícies, el programa de ràdio Església Viva emet aquest cap de setmana una entrevista a Anastasio Gil, director de les Obres Missionals Pontifícies (OMP) de la Conferència Episcopal Espanyola, en la que afirma que “els missioners treballen per ajudar a recuperar la dignitat del menjar, de l’habitatge i de l’educació”.

També Temps d’Església, l’espai audiovisual del bisbat de Girona, dedica el seu programa d’aquest cap de setmana a l’activitat missionera, amb una entrevista al missioner olotí Joan Soler, que des de fa set anys desenvolupa el seu projecte vital i pastoral a la diòcesi de Dapaong, al nord del Togo. Al llarg de l’entrevista, Soler explica com es viu la fe a l’Àfrica, i reivindica que hem d’adoptar una fe més viva, alegre i esperançadora.
Cerca
Historial
imatge fons bottom