bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimarts 27 de desembre de 2016

Comunicat del bisbe de Girona amb motiu de la mort de Mons. Jaume Camprodon i Rovira, bisbe emèrit

Comunicat del bisbe de Girona amb motiu de la mort de Mons. Jaume Camprodon i Rovira, bisbe emèrit
Comunicat del bisbe de Girona amb motiu de la mort de Mons. Jaume Camprodon i Rovira, bisbe emèrit
El bisbe Francesc, el bisbe emèrit Carles i el Consell Episcopal us comuniquem amb dolor i confortats amb l’esperança en la Resurrecció, que ahir, dia 26 de desembre, festa de Sant Esteve, a les 10 de la nit, el bisbe emèrit Jaume Camprodon ens ha deixat per anar a la casa del Pare. Ell ha estat el nostre bisbe de Girona des de l’any 1973 a l’any 2001, quan li fou acceptada la renúncia.

Les seves últimes voluntats, decidides des fa temps, han estat que el seu cos sigui lliurat a la ciència. Era conscient que des del primer infart que va tenir, fa anys, la medicina havia fet molt per ell i, com a agraïment, volia fer la donació del seu cos per poder ajudar a la investigació de totes les malalties. Immediatament després de la seva mort, en compliment d’aquestes darreres voluntats, s’han realitzat les gestions oportunes per fer-les efectives.

Celebrarem la Missa exequial a la Catedral de Girona el dijous 29 de desembre de 2016 a les 11 del matí. Hi pregarem per ell i donarem gràcies a Déu per la seva vida i el seu ministeri de prevere i de bisbe. Agraïm a les Germanetes dels Pobres de Girona l’acolliment i la cura que han tingut del bisbe Jaume els darrers anys, fins al moment de la seva mort, i també la presència continuada dels seus familiars i de l’equip mèdic.

Encomano a tots els preveres que ofereixin per ell l’Eucaristia i el tinguin molt present en la pregària del fidels, quan ho creguin més adient. També demano a tots els fidels que preguin pel qui fou pastor fidel i entregat d’aquesta Diòcesi de Girona durant 28 anys, tot agraint el seu ministeri.

Que descansi en pau.

+ Francesc, bisbe de Girona
Cerca
Historial
imatge fons bottom