bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimarts 21 de novembre de 2017

Catequistes de Catalunya i les Illes Balears van analitzar la situació actual de la catequesi

Catequistes de Catalunya i les Illes Balears van analitzar la situació actual de la catequesi
Catequistes de Catalunya i les Illes Balears van analitzar la situació actual de la catequesi
Del dia 17 al 19 de novembre de 2017 van tenir lloc a Lleida les X Jornades de Formació per a Catequistes que anualment organitza el Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i les Illes Balears, amb el tema “Iniciar-se en l’art de l’acompanyament”.
Les Jornades van començar el divendres, dia 17 de novembre, amb la salutació i l’acollida per part del Sr. Bisbe de Lleida, Mons. Salvador Giménez, i de Mons. Sebastià Taltavull, Bisbe President del SIC, que va centrar la temàtica de les jornades a partir d’un comentari de diversos apartats de l’exhortació Evangelii Gaudium del Papa Francesc: Més que mai necessitem homes i dones que, des de la seva experiència d'acompanyament, coneguin els processos on hi abunda la prudència, la capacitat de comprensió, l'art d'esperar, la docilitat a l'Esperit (...) La pròpia experiència de deixar-nos acompanyar i guarir, ens ensenya a ser pacients i compassius amb els altres i ens capacita per trobar les maneres de despertar la seva confiança, la seva obertura i la seva disposició per créixer (EG 171-172).
També Mn. Joan Maria Amich, director del Secretariat, presentà, aquell mateix vespre, alguns elements de l’estudi sobre la situació de la catequesi a casa nostra que ha estat elaborat en els darrers mesos.
El dissabte dia 18 de novembre, després de la celebració de l’Eucaristia presidida per Mons. Taltavull, Mons. Antoni Vadell, Bisbe auxiliar de Barcelona, va oferir als participants la ponència “El catequista, l’acompanyant acompanyat”, que va anar seguida d’un diàleg entre els més de tres cents catequistes que hi participaren. A la tarda van tenir lloc una sèrie de cursos de formació en diversos camps de la catequesi que concretaren pràcticament les idees que Mons. Vadell havia plantejat al matí. Les visites catequètiques a la Seu Vella o al Museu de Lleida completaren el treball d’aquell dia.
El diumenge, dia 19 de novembre, hi hagué una sessió de presentació i treball sobre els recursos catequètics en format digital que ofereix el SIC des d’aquest començament de curs a càrrec de Mn. Enric Termes i el Sr. Antoni Matas. La participació en la missa dominical a la Catedral de Lleida, presidida pel Bisbe Salvador Giménez, clogué aquestes jornades que aplegà moltíssims catequistes de les diòcesis de Catalunya i les Illes Balears.
Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA