bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimecres 21 de novembre de 2018

Del 26 de novembre al 2 de desembre, 3a Setmana de la Bíblia

Del 26 de novembre al 2 de desembre, 3a Setmana de la Bíblia
Del 26 de novembre al 2 de desembre, 3a Setmana de la Bíblia
«La Paraula és molt a prop teu» és el lema de la tercera edició de la Setmana de la Bíblia, que tindrà lloc del 26 de novembre al 2 de desembre, i que promouen l’Abadia de Montserrat, l’Associació Bíblica de Catalunya, el Centre de Pastoral Litúrgica, Editorial Claret, Ràdio Estel i Catalunya Cristiana, amb el suport de la Conferència Episcopal Tarraconense.
L’objectiu d’aquesta iniciativa, explica el Dr. Joan Ferrer, professor de Filologia Catalana de la Universitat de Girona i de Sagrada Escriptura de la Facultat de Teologia de Catalunya, és «fer més present el coneixement de la Paraula de Déu arreu, davant la sensació que tenim que la Bíblia està una mica oblidada, malgrat ser un component essencial de la nostra fe». Ferrer assenyala també, en una entrevista al programa de ràdio Església Viva, que «la Bíblia és absolutament fonamental per a la història cultural del nostre món i, evidentment, per als creients, com a Paraula de Déu, on hi trobem la seva presència. De fet –continua-, és imprescindible per a un no creient conèixer la Bíblia, ja que no es pot en entrar a cap museu d’Europa o llegir algunes de les grans obres de la literatura universal sense tenir present la Bíblia, base de la cultura d’Occident».
Pel que fa al lema escollit per a enguany, Ferrer destaca que «la Paraula ens guia per les passes de la vida i ens marca el camí», i indica que «sense la Paraula no podem estar en contacte amb el Déu que ens parla».

A la pàgina web www.setmanadelabiblia.cat hi trobareu més informació sobre les activitats que es duran a terme aquests dies a les diferents diòcesis de Catalunya. Així mateix, a l'arxiu adjunt hi podreu consultar vuit propostes amb la finalitat d’apropar el món de la Bíblia als diversos grups parroquials i comunitats.
Cerca
Historial
imatge fons bottom