bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimarts 01 de gener de 2019

Missatge amb motiu de la 52a Jornada Mundial de la Pau

Missatge amb motiu de la 52a Jornada Mundial de la Pau
Missatge amb motiu de la 52a Jornada Mundial de la Pau
Aquest dimarts 1 de gener se celebra la 52a Jornada Mundial de la Pau. Destaquem tres fragments del missatge del Sant Pare amb motiu d'aquesta festivitat. També us adjuntem el document íntegre, en un arxiu descarregable.

«La funció i la responsabilitat política constitueixen un desafiament permanent per a tots els que reben el mandat de servir el seu país, de protegir els que hi viuen i de treballar per crear les condicions per a un futur digne i just. La política, si es porta a terme en el respecte fonamental de la vida, la llibertat i la dignitat de les persones, pot convertir-se veritablement en una forma eminent de la caritat».

«El terror exercit sobre les persones més vulnerables contribueix a l’exili de poblacions senceres a la recerca d’una terra de pau. No són acceptables els discursos polítics que tendeixen a culpabilitzar els immigrants de tots els mals i a privar d’esperança els pobres. El nostre pensament es dirigeix de manera particular als infants que viuen a les zones de conflicte, i a tots els que s’esforcen perquè les seves vides i els seus drets siguin protegits».

«La pau, en efecte, és fruit d’un gran projecte polític que es fonamenta en la responsabilitat recíproca i la interdependència dels éssers humans, però és també un desafiament que exigeix ser acollit dia rere dia».
Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA