bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Divendres 21 de juny de 2019

Aquest diumenge 23 de juny, viu el Corpus a la Catedral de Girona

L'Església celebra, aquest proper diumenge 23 de juny, la solemnitat del Cos i la Sang de Crist, el Corpus Christi. A la Diòcesi de Girona, un dels centres neuràlgics serà, com cada any, la Catedral. Els actes començaran a les 19 h amb la Missa Major presidida pel bisbe Francesc a l'altar major del temple. Tot seguit, a les 20 h, tindrà lloc el Ball de l'Àliga, que anirà a càrrec de la Fal·lera Gironina. Enguany, Nina Kammerer, antropòloga nord-americana estudiant de l'associacionisme a través del món geganter, serà la convidada d'honor de l'entitat. A continuació, s'iniciarà la processó amb el Santíssim tot baixant les escales de la Catedral, moment en el qual s'estrenarà la música del seguici de Corpus, obra del compositor Ivó Jordà. La processó arribarà fins a la Basílica de Sant Feliu, on es farà una estona de pregària, la benedicció amb el Santíssim i la reserva. 

Cal recordar que va ser fa dos anys quan, en el marc de la commemoració dels 600 anys de la decisió de construir la nau única gòtica de la catedral de Girona, tota la imatgeria municipal va entrar de nou al temple i, després de quatre segles, l'Àliga va tornar a ballar dins la Seu. Aquest format amb tota la imatgeria es portarà a terme cada cinc anys. En aquella primera ocasió el convidat d'honor va ser Jaume Cruset, treballador municipal de l'Ajuntament de Girona i gran coneixedor i defensor de la cultura popular de la ciutat i del nostre país, i l'any passat ho va ser Fèlix Xunclà Tubert, cronista de tots els esdeveniments culturals de la ciutat des de fa 12 anys a través de la plataforma digital de Pedres de Girona. 

Amb motiu de la solemnitat de Corpus també se celebra el Dia de la Caritat. És per aquest motiu que les col·lectes de les misses d'aquest cap de setmana es destinaran als projectes d'acció social de Càritas.

Cerca
Historial
imatge fons bottom