bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Delegació de Mitjans de Comunicació Social

Dilluns 07 d'octubre de 2019

Cicle de conferències sobre iconografia cristiana de la Càtedra Dr. Bofill

L’Auditori Josep Irla de la seu de la Generalitat a Girona va acollir, el passat dijous 3 d’octubre, la sessió inaugural del cicle de conferències sobre iconografia cristiana promogut per la Càtedra de Ciències i Humanitats Dr. Bofill, integrada en la UdG, i que sorgeix de la Clínica Bofill. Aquest cicle té el suport de diferents entitats i corporacions gironines i està integrat en l’oferta formativa de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Girona. Totes les conferències programades van a càrrec del Dr.  Juan Francisco Campo, Director Mèdic Assistencial de la clínica i també especialitzat en història de l’art.

En la presentació del cicle hi va participar el bisbe Francesc, el qual, en la seva intervenció, es va referir a la presència inspiradora del cristianisme en la creació artística. “Les obres en les diferents tècniques obren el ulls a la fe, ajuden a la contemplació, així com a divulgar els moments clau de l’Evangeli”, va recordar el prelat. També va destacar que el cicle s’enceti precisament amb l’Anunciació i es clogui amb els miracles de Jesús, fent, per tant, un seguimen del relat evangèlic. “L’art religiós referma els sentiments i ens explica els grans fets de la vida de Jesús”, va sentenciar.

Més informació sobre el cicle

Cerca
Historial
imatge fons bottom
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR