bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimecres 16 d'octubre de 2019

Aquest proper diumenge, 20 d'octubre, jornada del Domund

Cada any se celebra a tot el món un dia dedicat a pregar per la Missió de l’Església i a ajudar els missioners. És la Jornada Mundial de les Missions, més coneguda com el Domund. Enguany té lloc aquest proper diumenge, dia 20 d’octubre. En aquesta ocasió, la campanya es duu a terme en el marc del Mes Missioner Extraordinari (MME), convocat pel papa Francesc sota el lema «Batejats i enviats, l’Església de Crist en missió pel món». 

Els territoris de missió

Un terç de les diòcesis del món són territoris de missió o missions, un total de 1.111, actualment. Es tracta d’indrets on l’Església es troba en els seus i inicis, i es requereix, per tant, una atenció especial, alhora que es fa necessària l’ajuda personal dels missioners i l’ajuda econòmica. S’hi celebren un de cada tres baptismes del món. Més de la meitat de les escoles catòliques es troben en aquestes zones. 

En aquests 30 anys, de fet, l’Església ha obert a les missions 21.092 institucions socials (hospitals, orfenats, leproseries, etc.) i 72.295 institucions educatives. Per fer-se una idea de la magnitud d’aquesta xifra, és com si s’haguessin obert al dia dues institucions socials i sis institucions educatives.

La col·lecta del Domund, essencial 

Tot aquest treball pastoral i assistencial de l’Església necessita suport econòmic. És per això que la col·lecta que es fa avui arreu del món és essencial, ja que es destina al Fons Universal de Solidaritat, que a través de les Obres Missionals Pontifícies (OMP) es distribueix i s’envia als territoris de missió, després de valorar les diferents necessitats que hi ha en cadascun. 

L’aportació gironina 

En la col·lecta del Domund de l’any 2018 els fidels del Bisbat de Girona van aportar 104.497 euros. Així mateix, des de la delegació episcopal de Missions es promouen dues campanyes més: la de Sant Pere Apòstol, amb la qual es van aportar 20.238,17 euros, i la campanya Infància Missionera, que en va obtenir 2.833,40. Tot plegat suma un total de 127.568,57 euros. Pel que fa a l’àmbit de la Conferència Episcopal Espanyola, es van recaptar 11.726.397,58 euros. Van permetre finançar 599 projectes en 187 territoris de missió d’arreu del món, repartits en 68 països. 

Campanya promocional a ritme de rap

Per tal de promocionar el Domund, que enguany s'emmarca en el Mes Missioner Extraordinari, des de les Obres Missionals Pontifícies s'ha realitzat el videoclip "Cadena de Bondades", interpretat per Grilex i Not From This World, dues conegudes formacions artístiques del món raper urbà:

 

Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA