bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimarts 05 de novembre de 2019

El Dr. Joan Torra i Bitlloch, nou degà de la Facultat de Teologia de Catalunya

El Dr. Joan Torra i Bitlloch és el nou degà de la Facultat de Teologia de Catalunya (FTC). Substitueix en el càrrec al Dr. Joan Planellas i Barnosell, que el passat 4 de maig va ser nomenat arquebisbe metropolità de Tarragona. El cardenal Joan Josep Omella, Gran Canceller de l’Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP) –on està integrada la FTC, juntament amb la Facultat de Filosofia de Catalunya i la Facultat Antoni Gaudí-, ha fet públic avui el nomenament.

Torra (Manresa, 1954) és prevere de la diòcesi de Vic des de 1982, de la qual n’ha estat vicari episcopal. Diplomat en Teologia i Ciències Patrístiques a l’Institutum Patristicum Augustinianum, de la Pontificia Universitat Lateranense de Roma (1990), l’any 1987 es va llicenciar en Teologia per la FTC, en l’especialitat de Sistemàtica. En aquesta mateixa Facultat va defensar, el 2017, la seva tesi doctoral en Teologia dogmàtica, amb el títol: «La sacramentalitat de la Pasqua en les cartes 54 i 55 de sant Agustí».

Des del curs 1999-2000, el Dr. Joan Torra és professor de Patrologia a la FTC, en els cursos institucionals i en el Segon cicle, en l’especialitat de Litúrgia de l’Institut Superior de Litúrgia de Barcelona (ISLB). També és professor de Patrologia, Litúrgia i Sagraments a l’Institut Superior de Ciències Religioses de Vic, d’on ha estat director (2004-2008) i a l’ISCREB. Com a patròleg reconegut, ha participat en congressos i simposis, sovint amb l’aportació de ponències, i ha publicat un bon nombre d’articles en revistes especialitzades. A nivell acadèmic, el Dr. Joan Torra també ha dirigit moltes tesines i treballs d’especialització de teologia dogmàtica i litúrgia.

  • El dimarts 26 de novembre, el Dr. Torra dirigirà el recés d'Advent per a preveres i diaques de la Diòcesi de Girona, sota el títol "De l'encarnació del Senyor a l'Església sinodal". Tindrà lloc a la casa d'espiritualitat Santa Elena de Solius. Inclourà la meditació "Els prefacis d'Advent i de Nadal" i la reflexió "La sinodalitat, dimensió constitutiva de l'Església".
  • Així mateix, serà l'encarregat d'elaborar les Guspires de l'Evangeli del Full Parroquial de la nostra Dìòcesi durant el temps d'Advent i Nadal.
Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA