bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimecres 20 de novembre de 2019

Temps d’Església entrevista Andrea Tornielli, Director Editorial dels mitjans de comunicació del Vaticà

L’espai audiovisual del Bisbat de Girona, Temps d’Església, ha entrevistat aquesta setmana el periodista Andrea Tornielli (Chioggia, 1964), amb motiu de la seva participació com a ponent al congrés "L'aportació del papa Francesc a la teologia i a la pastoral de l'Església", celebrat del 12 al 14 de novembre a Barcelona. Vaticanista reconegut, Tornielli ha treballat en diferents mitjans de comunicació d’Itàlia i és autor de nombrosos llibres de temàtica religiosa. Durant els darrers anys ha estat responsable de Vatican Insider, l’espai web del diari La Stampa sobre l’Església. El desembre de 2018, el Papa Francesc el va nomenar Director Editorial dels mitjans de comunicació del Vaticà.

Durant l’entrevista, Andrea Tornielli afirma que “l’Església ha de fer un treball en la seva comunicació de cara al poble”, ja que “encara hi ha un llenguatge massa autoreferencial, que possiblement no es fa comprendre bé”. Així mateix, remarca que “sense l’experiència de la fe és impossible comunicar l’anunci de l’Evangeli: la gent veu i reconeix l’autenticitat i el testimoni veritable”. El periodista, que ha seguit l’actualitat de l’Església a través de tres pontificats -Joan Pau II, Benet XVI i ara Francesc-, assenyala que si bé cadascú ha tingut el seu estil, “els tres papes han estat i són molt bons comunicadors”. En concret, sobre Francesc, Tornielli destaca que “és un Papa que té la capacitat de comunicar la tendresa i la proximitat”.

L’entrevista també tracta sobre la reforma dels mitjans de comunicació que ha emprès el papa Francesc al Vaticà. El periodista explica que “l’objectiu ha estat aconseguir un sistema totalment integrat, sota una línia editorial comuna”, alhora que assegura que “el Papa desitja una comunicació al servei de l’Església, que doni un missatge que pugui construir ponts, ajudar en el diàleg”.

Temps d’Església s’emet per Banyoles Televisió, Canal 10 Empordà, Olot Televisió, Televisió Costa Brava i Televisió de Girona. Podeu veure l’entrevista completa al següent enllaç o a continuació. També la podreu escoltar al programa radiofònic diocesà Església Viva.

Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA