bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Divendres 07 de febrer de 2020

“Acompanyar en la soledat”, lema de la 28a Jornada Mundial del Malalt (11 de febrer)

“Acompanyar en la soledat” és el lema de la 28a Jornada Mundial del Malalt, que tindrà lloc el proper dimarts 11 de febrer, festivitat de la Mare de Déu de Lourdes. El tema bíblic per aquesta ocasió és “Veniu a mi tots els qui esteu cansats i afeixugats, i jo us fare reposar" (Mt 11, 28)” . En el missatge amb motiu de la jornada, el papa Francesc té un record especial pels “nombrosos germans i germanes que, arreu del món, no tenen la possibilitat d’accedir als tractaments, perquè viuen en la pobresa”, i s’adreça “a les institucions sanitàries i als Governs de tots els països del món” per demanar-los que “no desatenguin la justícia social”. “Desitjo que, unint els principis de solidaritat i subsidiarietat, es cooperi perquè tothom tingui accés a les cures adequades per a la salvaguarda i la recuperació de la salut”, remarca també, alhora que fa un agraïment “als voluntaris que es posen al servei dels malalts, que supleixen en molts casos mancances estructurals i reflecteixen, amb gestos de tendresa i de proximitat, la imatge de Crist Bon Samarità”.

A la Diòcesi de Girona, la Delegació episcopal de la Pastoral de la Salut i l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes han organitzat dues activitats per celebrar la jornada, el mateix dimarts 11 de febrer, a l’església de santa Susanna del Mercadal de Girona. A les 6 de la tarda tindrà lloc, a la capella del Santíssim, una taula d’experiències i aportacions en l’àmbit de l’acompanyament, que comptarà amb la participació del Bisbe de Girona, Francesc Pardo; Francesc Moreno, infermer de l’Hospital Santa Caterina; la Dra. Susanna Bosch, metgessa de família, i el psicòleg Josep Soler. La taula estarà moderada per la Dra. Carme de Castro. A continuació, a les 8 del vespre, i a la nau central de l’església, se celebrarà una missa d’acció de gràcies a la Mare de Déu de Lourdes, presidida pel bisbe Francesc, que seguirà amb una pregària especial amb motiu de la Jornada Mundial del Malalt.

* Missatge del papa Francesc amb motiu de la Jornada
* Estampa de la Jornada (inclou pregària)

--------------------------------------------

Temps d’Església, el programa audiovisual diocesà, va emetre, el passat mes de desembre, un reportatge sobre l'assistència religiosa a l'Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona i a l'Hospital de Santa Caterina de Salt. Podeu tornar-lo a veure al següent enllaç o a continuació:

 

Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA