bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Delegació de Mitjans de Comunicació Social

Dilluns 10 de febrer de 2020

Vic acull la primera reunió de l'any dels bisbes de la Tarraconense

Els dies 6 i 7 de febrer va tenir lloc la reunió n. 233 de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET), a la casa d’espiritualitat Claret de la ciutat de Vic. Va ser presidida per Mons. Joan Planellas i Barnosell, arquebisbe de Tarragona.

Els bisbes van tractar la preparació de la commemoració del vint-i-cinquè aniversari del Concili Provincial Tarraconense de 1995. La CET ha publicat una nova edició de les resolucions conciliars amb el títol Concili Provincial Tarraconense – 1995. Documents i resolucions. Edició comentada dels 25 anys – 2020 (Barcelona: Editorial Claret). També es va publicar als fulls diocesans de les deu diòcesis un especial commemoratiu el diumenge 19 de gener preparat pel Secretariat Interdiocesà de Mitjans de Comunicació Social (SIMCOS). Per al proper 18 de març, de les 9.15 h a les 13.15 h hi ha programada una sessió acadèmica commemorativa a l’aula magna del Seminari Conciliar de Barcelona, la preparació de la qual s’ha encarregat a l’Ateneu Sant Pacià. El dissabte 30 de maig, vigília de la solemnitat de Pentecosta, a la Catedral Metropolitana i Primada de Tarragona se celebrarà l’Eucaristia que clourà la commemoració del vint-i-cinquè aniversari amb un missatge dels bisbes de Catalunya al poble de Déu.

D'altra banda, es va presentar als bisbes el Balanç econòmic de l’any 2019 i el Pressupost de l’any 2020 del Fons Comú Interdiocesà, els quals van ser estudiats i aprovats. Així mateix, Mons. Francesc Pardo va informar de la reunió de la Comissió de Coordinació Generalitat – Església a Catalunya per al Patrimoni Cultural, que ha estudiat diversos programes de restauració. També es van revisar diverses qüestions relatives a la difusió de la Sagrada Escriptura, la catequesi i la formació permanent dels diaques.

El divendres al matí es va dur terme una trobada conjunta amb alguns professors de l’Ateneu Sant Pacià per tal de reflexionar sobre la qüestió de l’acompanyament i la protecció als malalts al final de la vida. Per part de l’Ateneu van intervenir-hi el Dr. Ignasi Fuster, que va fer una aproximació als aspectes filosòfics i antropològics; el Dr. Joan Torra, des de la teologia, i la Dra. Margarida Bofarull, que va presentar les qüestions més punyents sobre l’eliminació de la vida del malalt, l’eutanàsia i el suïcidi assistit, així com la resposta de l’Església que, a través de les cures pal·liatives, proposa una cultura de la vida i la compassió veritable.

Els bisbes van celebrar l’Eucaristia a la cripta del sepulcre de Sant Antoni M. Claret que van concelebrar amb el consell provincial dels claretians en l’escaiença dels 150 anys de la mort de Sant Antoni M. Claret.

Cerca
Historial
imatge fons bottom
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR