bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimarts 23 de juny de 2020

El futur després de la pandèmia, al nou número d'El Senyal

Com ha afectat la pandèmia de la Covid-19 en les nostres vides? Com afrontar el futur? Aquest és el tema central del nou número de la revista diocesana del Bisbat de Girona, El Senyal, corresponent als mesos de juny i juliol, que inclou una entrevista al científic i poeta David Jou, president de la Fundació Joan Maragall. “Aquesta situació excepcional ens ha aportat perspectives sobre el culte, l’espiritualitat i l’esperança. La visió d’esglésies tancades i buides ha resultat molt colpidora, amb la intensitat, perplexitat i curiositat que dona la sorpresa”, afirma Jou, alhora que assenyala que aquest temps també “ens ha invitat a aprofundir en la intimitat, la pro­funditat i la sin­ceritat, i a com­partir les refle­xions”. D’altra banda, el científic i poeta assegura que “cercar un bon medicament pot ser un acte profundament religiós, si es fa pen­sant més en el dolor dels altres que en la glòria d’uns guanys propis”. “El medi­cament alleuja i guareix –benvingut si­gui!–, però el que dona sentit a la vida no és el medicament sinó l’experièn­cia de la vulnerabilitat i fragilitat, en què la referència de Déu pot ser molt important”, remarca.

Pel que fa a l’apartat dedicat a la vida parroquial i diocesana, en aquest número es pot fer un seguiment sobre com ha afectat el confinament en diversos àmbits i serveis que s’ofereixen des de l’Església a Girona. Així mateix, la revista compta amb diversos articles d'opinió, entre els quals del periodista Jordi Grau, sobre com s’ha tractat el coronavirus des dels mitjans de comunicació; de l'historiador Pep Vila, sobre els aliments en temps de pandèmies, o de Pilar Pina, delegada episcopal per a la Vida Consagrada, sobre la Jornada Pro Orantibus. La revista tanca amb una entrevista a Isaac David Pacheco, el voluntari més joves de Càritas de Caldes de Malavella.

El Senyal es pot adquirir a la Llibreria Diocesana Casa Carles de Girona, a les diferents parròquies del Bisbat de Girona, així com a través de subscripció. El preu per exemplar és de 3 €, i la subscripció anual, de 18 €. Per fer-se’n subscriptor es pot trucar al Bisbat de Girona (972 41 27 20) o enviar un correu electrònic a comunicacio@bisbatgirona.cat.

Trobareu més informació i els números anteriors a:
www.bisbatgirona.cat/ca/publicacions.html

Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA