bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimarts 01 de setembre de 2020

El papa prega perquè els béns del planeta no siguin saquejats, sinó que es comparteixin

“Preguem perquè els béns del planeta no siguin saquejats, sinó que es comparteixin de forma justa i respectuosa. No al saqueig. Sí al compartir. Aquesta és la intenció del papa Francesc per aquest mes de setembre, que difon la Xarxa Mundial d'Oració del Papa a través de la iniciativa multimèdia El Vídeo del Papa. En aquesta ocasió es fa coincidint amb de la Jornada Mundial de Pregària per la Creació i emmarcat dins el Temps de la Creació que se celebra de l'1 de setembre a el 4 d'octubre.

“Estem esprement els béns dels planeta. Esprement-los, com si fos una taronja”, es lamenta el papa, qui assenyala que “països i empreses del Nord s’han enriquit mitjançant l’explotació de dons naturals del Sud, generant un “deute ecològic”. “Qui pagarà aquest deute?”, es pregunta, i afegeix: “A més, el “deute ecològic” s’amplia quan multinacionals fan fora dels seus països el que no se’ls permet fer en els seus. És indignant”.  Finalment, demana que “avui, no demà, avui, hem de tenir cura de la Creació amb responsabilitat”.

Podeu veure el video, d'1 minut, a continuació o al següent enllaç: https://youtu.be/W-au9NrLFo8

 

Cerca
Historial
imatge fons bottom
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR