bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dijous 01 d'octubre de 2020

Visites guiades i tallers amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni 2020

Catalonia Sacra participa en l'edició 2020 de les Jornades Europees del Patrimoni (JEP) proposant una trentena d'activitats repartides arreu de Catalunya per promoure el coneixement i l'accés al Patrimoni Cultural de l'Església. Aquesta nova edició de la iniciativa europea es fa els dies 9, 10 i 11 d'octubre, per promoure el coneixement i l'accés al patrimoni cultural; a Catalunya l’impulsa l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural de la Generalitat. A la diòcesi de Girona s'han programat activitats al monestir de Sant Salvador de Breda, a l'església de Santa Maria d'Arenys de Mar, a la Catedral de Girona, a la basílica de Santa Maria de Castelló d'Empúries i al monestir de Sant Pere i l'església de Sant Vicenç de Besalú.

Una de les novetats d'enguany són sis visites centrades en els oficis relacionats amb l'estudi, la conservació i la gestió del patrimoni cultural. Els participants podran conèixer sobre el terreny la tasca que realitza un arquitecte, un arqueòleg, un restaurador, un arxiver o un fotògraf. També s'oferiran deu visites (una en cada una dels deu bisbats amb seu a Catalunya) per visitar esglésies amb gran valor patrimonial però més desconegudes pel gran públic. Diferents esglésies que formen part de la Xarxa de Catalonia Sacra també programaran visites i activitats per aquest segon cap de setmana d'octubre.

Enguany el Consell d'Europa ha proposat que les JEP girin entorn del binomi patrimoni i educació, més enllà de l'oferta d'activitats per escolars. Atenent al prec, l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural ha impulsat la iniciativa “Desperta el Patrimoni”, que fomenta la creació de models 3D de béns mobles a partir d’una aplicació de telèfon mòbil. Catalonia Sacra organitzarà una desena de sessions del taller "Desperta el Patrimoni" en esglésies rellevants de tot Catalunya.

Les activitats que es duran a terme a la nostra diòcesi són les següents:

Compromís amb la conservació i obertura a la societat del patrimoni cultural

Amb la participació de Catalonia Sacra a les JEP, l'Església referma el seu compromís amb la conservació i obertura a la societat del seu patrimoni cultural. Aquest patrimoni és el resultat de la vinculació entre el cristianisme, la cultura, la identitat i l’espiritualitat. Les JEC són l'esdeveniment cultural participatiu més gran d'Europa, creat pel Consell d'Europa el 1985. Les jornades permeten cada any a més de 20 milions de persones visitar gaudir i reivindicar el patrimoni cultural. L'objectiu de les JEC és sensibilitzar sobre la riquesa i diversitat cultural, potenciar-ne l'interès o reivindicar la necessitat de protegir i conservar tots aquests elements. Com cada any totes les activitats que formen part de les JEP són gratuïtes. Aquest any a causa de la Covid-19, les visites i tallers es faran amb inscripció obligatòria i amb grups reduïts. Tots els espais disposaran de gel i es mantindran les distàncies de seguretat.

Més informació: www.cataloniasacra.cat

Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA