bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimarts 03 de novembre de 2020

Arriba la 8a edició de les 24 hores de Mans Unides

Mans Unides “il·lumina” cada any la vida de milions de persones als països del Sud, a través dels gairebé 600 projectes de desenvolupament que recolza en 57 països. I cada any, des de 2013, crea també un canal virtual perquè aquesta llum de desenvolupament viatgi de Nord a Sud. Són les 24 hores de Mans Unides.

Sota el lema “Encén el teu compromís”, el pròxim dia 14 de novembre, a partir de les vuit de la tarda (20:00h), tindrà lloc la VIII edició d’aquesta iniciativa de sensibilització, que es desenvoluparà amb un objectiu clar: crear un halo de llum virtual que il·lumini el món per a acabar, junts, amb les parts fosques causades per la fam, les desigualtats i les injustícies que continuen existint.

Una edició marcada per la pandèmia que sofreix el món des de començaments de 2020 les xifres dels quals s’estan tornant a empitjorar aquests dies. La Covid-19 ha canviat les nostres vides, ens ha apartat dels nostres sers estimats, ha enfosquit un any amb xifres de contagis i morts. Però si al Nord les seves conseqüències han estat, i continuen sent, molt greus, als països del Sud han suposat una maçada afegida a la seva ja dramàtica situació.

Per això, aquest any més que mai, Mans Unides vol que la llum que cada any sorgeix de la Campanya “24 hores” serveixi com a símbol d’esperança, d’unió entre persones i pobles, de solidaritat i fraternitat.

Encén la flama

Una llum que neix del que, des de fa ja vuit edicions, es coneix com “Encén la Flama”. És el fil conductor i el senyal d’identitat d’aquesta iniciativa. Una acció senzilla, accessible a tots. Mitjançant un senzill gest, busca oferir a la societat mostrar, de manera activa, la seva solidaritat amb els països del Sud.

Una foto amb una espelma encesa, enguany, més que mai, pot convertir-se en un símbol de l’esperança en un món millor. Centenars de llums portaran la llum de la solidaritat, de manera virtual. A aquelles zones del món que no sols pateixen la pandèmia del coronavirus, sinó tremendes situacions de pobresa, fam, conflictes armats, desplaçaments forçats. La portaran entre països dels cinc continents, en una onada que contagiarà unió, compromís, solidaritat i l’esperança en un món millor.

Com participar?

Qualsevol persona pot sumar-se a la VIII edició de les 24 hores de Mans Unides. Amb la seva foto per a “Encén la Flama” de dues formes diferents:

  • Enviant la foto abans del 5 de novembre per correu electrònic a enciendelallama@manosunidas.org, indicant procedència.
  • Pujant-la a les seves xarxes socials ÚNICAMENT entre les 20 hores del dissabte 14 de novembre i abans de les 20 hores del diumenge 15, amb l’etiqueta o etiqueta #EnciendeTuCompromiso.

Les fotos hauran de contenir una espelma encesa, qualsevol espelma, de qualsevol grandària, amb o sense logo de Mans Unides. I podran recollir un selfie, un grup de persones, o simplement, un lloc o escena bonica.

Adhesió de rostres coneguts

A la llarga cadena de llums que es formaran de Nord a Sud i de Sud a Nord el pròxim 14 de novembre se sumaran diversos rostres coneguts de la societat espanyola, persones destacades del món de l’espectacle, el periodisme, el cinema, la política o la literatura, entre altres, que han volgut mostrar el seu suport a Mans Unides unint-se a aquesta iniciativa. Les seves fotos seran donades a conèixer quan donin principi les 24 hores de la VIII edició.

Finalment, a causa de la pandèmia de la Covid-19 i de les restriccions que en matèria de seguretat i salut pública s’imposen, el 2020 no se celebraran els anomenats “Esdeveniments de llum”. Cada any organitzaven algunes de les nostres 72 Delegacions per a donar suport a aquesta iniciativa. En el seu lloc es fomentarà més la participació individual, o en petits grups, per a contribuir de manera responsable a la crida de les autoritats.

Encara que enguany passem circumstàncies molt difícils, hem de recobrar la fe en la humanitat. Pensar que, entre tots, podem fer d’aquest planeta un lloc millor. I tot això no impedirà que, amb la participació de tots, les 24 hores de Mans Unides es converteixin, un any més. En un moment en el qual tornar a demostrar que la solidaritat continua sent una realitat en aquest món.

Web de la campanya

Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA