bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimarts 17 de novembre de 2020

La 17a Mostra de Cinema Espiritual s'adapta a la crisi sanitària amb pel·lícules en línia

Del 15 al 30 de novembre se celebra la 17a Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya, enguany amb una quarantena de pel·lícules. A causa de la crisi sanitària per la pandèmia de la COVID-19, en aquesta edició el certamen s'ha hagut d'adaptar i es podrà seguir en línia.

A la Sala Virtual Verdi destaquen els films dels directors Éric Toledano i Olivier Nakache: Intocable, SambaC’est la vie! i Especials. A la plataforma FilminCAT s’ha inaugurat un canal sobre cinema espiritual, amb 32 pel·lícules agrupades en els blocs següents: La culpa i el perdó (personatges que cerquen la redempció); dilemes espirituals (quan la vida et posa reptes); la mort i la vida (prendre consciència de la nostra existència), i personatges entre el cel i la terra (vivències inspiradores).

Altres entitats coorganitzadores realitzaran projeccions virtuals, amb pel·lícules com El jove Ahmed, dels germans Dardenne, una pel·lícula que aborda el tema del radicalisme religiós i que obre portes al diàleg  o La sal de la Terra, de Wim Wenders i Juliano Ribeiro Salgado, una reflexió sobre les desigualtats i els interrogants que ens plantegem com a raça humana.

La Mostra  arriba un any més als centres penitenciaris de Catalunya i, per primer any, a tots els centres educatius de justícia juvenil, en el marc de les activitats per a la reinserció de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima del Departament de Justícia. Aquest any s’hi projectarà el film Campeones, del director guardonat l’any passat amb el Premi de Cinema Espiritual, Javier Fesser.

Aprofundir en la presència de l’espiritualitat en la cultura audiovisual

La Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya és un festival de cinema anual creat l’any 2004 que pretén aprofundir en la presència de l’espiritualitat en la cultura audiovisual, fer visibles les diferents manifestacions religioses i espirituals i contribuir a afavorir el diàleg interreligiós i la cohesió social.

Des del 2014 la Direcció General d'Afers Religiosos encapçala l’organització de la Mostra de Cinema Espiritual, amb la participació de la Filmoteca de Catalunya, l’Obra Social "la Caixa" , la Basílica de la Sagrada Família, Àgape i els cinemes Verdi, així com diversos ajuntaments, entitats culturals i religioses, universitats i els centres penitenciaris de Catalunya.

Més informació: http://cinemaespiritual.gencat.cat

Cerca
Historial
imatge fons bottom