bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dijous 10 de desembre de 2020

El papa Francesc convoca l'Any de Sant Josep

Amb la Carta apostòlica “Patris corde” (Amb cor de pare), signada aquest passat 8 de desembre, el papa Francesc vol recordar el 150è aniversari de la declaració de sant Josep com a patró de l’Església Universal i, amb motiu d’aquesta ocasió, des del 8 de desembre d'enguany i fins al 8 de desembre del 2021 se celebrarà un any dedicat especialment a ell. "Un pare estimat, un pare en la tendresa, en l’obediència i en l’acollida; un pare de valentia creativa, un treballador, sempre a l’ombra". Amb aquestes paraules el pontífex descriu sant Josep d’una manera tendra i commovedora.

De fet, va ser el beat papa Pius IXè amb el decret Quemadmodum Deus, signat el 8 de desembre de 1870, que va voler aquest títol per a sant Josep. Per celebrar aquest aniversari, el Papa ha convocat un “Any” especial dedicat al pare custodi de Jesús. En el rerefons de la Carta apostòlica hi ha la pandèmia de la COVID-19 que ens ha fet comprendre la importància de la gent comuna, d’aquells que, lluny del protagonisme, exerceixen la paciència i infonen esperança cada dia, sembrant la corresponsabilitat. Com sant Josep, “l’home que passa desapercebut, l’home de la presència diària, discreta i oculta”. I no obstant això, el seu és “un protagonisme sense igual a la història de la salvació”.

Al costat de la publicació de la Carta apostòlica s’ha publicat el Decret de la Penitenciaria Apostòlica que anuncia l’”Any de Sant Josep” especial, convocat pel Papa i la concessió del “do de les indulgències especials”. Es donen indicacions específiques per als dies tradicionalment dedicats a la memòria de l’Espòs de Maria, com el 19 de març i l’1 de maig, i per als malalts i ancians “en el context actual d’emergència sanitària”.

Al següent enllaç hi trobareu la carta completa: Patris corde en català

Cerca
Historial
imatge fons bottom