bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Divendres 16 d'abril de 2021

Nota de la CEE sobre l'aprovació de la Llei contra violència a la infància

Sobre la Llei

En el dia d’ahir es va aprovar en el Congrés dels diputats la Llei contra la violència a la infància. És una bona notícia que el Congrés es faci ressò d’una problemàtica que afecta la societat espanyola. En l’àmbit del debat parlamentari, la ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra, va assenyalar l’Església com a còmplice d’aquests abusos per encobriment. És una acusació greument injusta que pretén embrutar l’activitat de milions de persones durant dècades i que no es correspon en absolut amb la veritat.

Estudis independents recents han posat de manifest la gravetat d’aquest problema al nostre país. Aquests estudis han assenyalat que el 0,2% dels casos s’han donat en activitats religioses, cosa que essent per a nosaltres greu, posa en la seva magnitud les dimensions del problema i assenyala els entorns en els quals es produeixen majoritàriament els abusos, que han de tenir especial atenció i protecció.

L’Església i el seu compromís amb la protecció de menors

L’Església catòlica va iniciar ja l’any 2002 un llarg procés d’actualització dels seus protocols i el seu codi de dret especialment en qüestions de prescripció d’aquests delictes i de prevenció d’abusos en el present i en el futur, aspectes que ara incorpora la legislació espanyola. Des d’aquell any s’han desenvolupat protocols i entorns segurs per als menors en els llocs en els quals l’Església realitza la seva activitat. Les congregacions religioses han desplegat un important nombre d’iniciatives per a atendre de manera segura als menors i també l’Església diocesana està recorrent aquest camí i han habilitat oficines de protecció als menors i prevenció d’abusos en totes les diòcesis espanyoles.

Com a part de la seva missió, l’Església està fermament compromesa en la promoció integral dels menors i desenvolupa milers d’iniciatives cada any que busquen formar-los en valors tan rellevants com la solidaritat, el respecte a la diferència, el servei al bé comú o la cura de l’entorn segons els principis de l’humanisme cristià.

Amb aquesta finalitat treballen milers de laics, sacerdots i religiosos amb esforç, capacitació, dedicació i responsabilitat. El seu treball no pot quedar entelat ni per les accions d’alguns dels seus membres que són indignes d’aquest treball ni per les apreciacions dels polítics que, preses d’un ranci anticlericalisme, utilitzen l’Església per a la confrontació política en una estratègia de ruptura i confrontació.

Volem finalment renovar el compromís de l’Església amb la protecció dels menors que continuarà fent passos endavant i agrair el treball de tots els que dins i fora de l’Església treballen en la cura dels menors i en la seva formació, per a un futur millor.

Cerca
Historial
imatge fons bottom