bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimecres 21 d'abril de 2021

L'economia de les diòcesis catalanes, a la darrera reunió dels bisbes de la Tarraconense

El Seminari Conciliar de Barcelona va acollir, el dimarts 13 d’abril, una nova reunió dels bisbes membres de la Conferència Episcopal Tarraconense. El bisbe d’Urgell, Joan Enric Vives, va presentar el balanç econòmic de l’any 2020 i el pressupost de l’any 2021 del Fons Comú Interdiocesà, que van ser aprovats. Així mateix es van analitzar diverses qüestions relatives a l’economia de les diòcesis en aquest període de crisi que viu el nostre país, encaminades a millorar la transparència i la bona gestió dels recursos.

D’altra banda, el cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, va informar als assistents sobre el «Jubileu Ignasià del 2022 per al Camí de Sant Ignasi», que transcorre per les diòcesis catalanes de Lleida, Solsona, Vic, Sant Feliu de Llobregat i Barcelona, i recorda el camí que el jove Ignasi va recórrer des de Loiola a Manresa. Aquest camí vol oferir una experiència espiritual de pelegrinatge a tothom qui cerca un temps de trobada amb Déu i obrir-se a la possibilitat d’un més gran creixement espiritual.

Així mateix, es van revisar diverses qüestions relatives a la difusió de la Sagrada Escriptura, tant a nivell dels infants, a través del Concurs Bíblic com en l’àmbit de la investigació d’alt nivell (Corpus Biblicum Catalanicum), i es van estudiar algunes propostes relacionades amb possibles causes de canonització. En aquest sentit, el bisbe de Tortosa, Enric Benavent, va informar de la beatificació de preveres màrtirs de la persecució religiosa del segle passat, que es portarà a terme a Tortosa la propera tardor.

Finalment, els bisbes van elegir el bisbe auxiliar de Barcelona Sergi Gordo nou Secretari general de la Tarraconense, prenent el relleu en el càrrec de l’arquebisbe d’Urgell, que el venia exercint des de 1997.

Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR