bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dilluns 28 de juny de 2021

Benedicció i inauguració del remodelat Museu Tresor de la Catedral de Girona

“Tenim raó d’alegrar-nos. El museu de la nostra catedral esdevé més didàctic, més catequètic i posa en valor el llegat artístic sorgit de la fe dels avantpassats”. Amb aquestes paraules, el bisbe Francesc encetava, el passat divendres 25 de juny, l’acte de benedicció de la reforma del Tresor de la Catedral, que s’adapta a uns nous conceptes de promoció de les seves millors obres, i que s'han ubicat cronològicament.  Cal destacar els espais dedicats al Beatus, l’arqueta d’Hixem II, la gran custòdia, les creus processionals, la figura atribuïda a sant Carlemany, el retaule de santa Elena, i el nou i ampli espai dedicat a la joia de la corona, el Tapís de la Creació, que permet també fer-ne un seguiment dels detalls en un àmbit immediat.

A la litúrgia de la benedicció del nou espai museístic hi va participar la Capella de Música de la seu, que va acompanyar l’acte, en què es va fer la pregària del Parenostre. Una placa en llatí a l’entrada fa memòria de l’esdeveniment. A continuació, i ja a la nau principal, i des del presbiteri, el president del Capítol de la Catedral, Mn. Jaume Julià, va donar la benvinguda a les autoritats que havien estat acollides a la porta dels Apòstols pel bisbe. Hi eren presents, entre d'altres, la delegada de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral; l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el president de la Diputació, Miquel Noguer.

En les seves paraules durant l’acte inaugural, el bisbe Francesc va reiterar que la catedral i les obres d’art que conté "són el testimoni de la fe de generacions de fidels gironins". “La Catedral és viva, fa història i fa cultura”, va remarcar, alhora que va afegir que "està al servei de la ciutat". També va recordar la tasca divulgativa, especialment adreçada als infants i joves per tal que siguin coneixedors de les obres d’art que la catedral acull, i que les puguin valorar com un llegat dels avantpassats en la fe cristiana.

Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA