bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimarts 06 de juliol de 2021

El Papa demana pregar per la construcció del diàleg i l'amistat social

“Preguem perquè, en situacions socials, econòmiques, polítiques, conflictives, siguem arquitectes de diàleg, arquitectes d’amistat, valents i apassionats, homes i dones que sempre tendeixin la mà i que no quedin espais d’enemistat i de guerra”. Aquesta és la intenció del papa Francesc per aquest mes de juliol, que difon la Xarxa Mundial d'Oració del Papa a través de la iniciativa multimèdia El Vídeo del Papa.

"Diu la Bíblia que qui troba un amic troba un tresor", afirma el pontífex a l'inici del vídeo, per proposar, a continuació, "a anar més enllà dels grups d’amics i construir l’amistat social tan necessària per a una bona convivència". Demana "retrobar-nos especialment amb els més pobres i vulnerables", així com "els que es troben a les perifèries". I segueix amb la petició d'allunyar-nos "dels populismes que exploten l’angoixa del poble sense donar solucions, proposant una mística que no resol res. Fugir de l’enemistat social, que només destrueix, i sortir de la polarització". En aquest sentit, recorda que "això no sempre és fàcil, especialment avui, quan una part de la política, la societat i els mitjans, s’entesten en crear enemics per tal de derrotar-los en un joc de poder". Finalment, reivindica el diàleg com "el camí per mirar la realitat d’una manera nova, per viure amb passió els desafiaments de la construcció del bé comú".

Podeu veure el video, d'1 minut, a continuació o al següent enllaç: https://youtu.be/V9uTjfNcZY8

 

Cerca
Historial
imatge fons bottom
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR