bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Divendres 09 de juliol de 2021

Carta setmanal del bisbe Francesc (11/07/2021): «Benvinguts!»

Benvinguts!

Aquest diumenge, la meva reflexió setmanal reprodueix la carta que, des de les parròquies, d’hotels, de càmpings i de centres d’informació, he enviat als turistes i a tots els qui ens visiten.

A causa de la pandèmia i de les mesures sanitàries s’ha viscut més d’un any sense la possibilitat de viatjar i visitar altres països o territoris fora dels habituals o accessibles vora el propi domicili.

Tot plegat ha significat una reducció molt important de visitants, que ha provocat dificultats econòmiques als hotelers, restauradors, treballadors del turisme, agències de viatges, càmpings, comerciants, bars i locals d’oci... No oblidem totes les altres empreses i persones que, amb els seus serveis oferts als visitants, podien tenir uns guanys ben merescuts i necessaris. Moltes empreses i treballadors han viscut i viuen una greu situació econòmica que posa en perill les empreses mateixes i els seus llocs de treball, i que ha abocat força persones a la precarietat i a la pobresa.

Per a la nostra Diòcesi de Girona, l’absència de turistes i de visitants ha comportat una problemàtica de molt sofriment.

En el moment d’escriure la carta encara no tenim ben definides les mesures sanitàries del nostre país ni dels altres països per preveure com es desenvoluparà la temporada. Tanmateix, sembla que es donaran més facilitats per viatjar i per poder acollir més visitants. Esperem una recuperació.

Heus aquí la carta de benvinguda que reben els visitants

Has escollit aquest indret per viure amb intensitat uns dies de vacances o de descans de l’activitat habitual. Sigues benvingut, sigues benvinguda!

El meu nom és Francesc, i com a bisbe d’aquesta Església de Girona desitjo que durant els dies que passis entre nosaltres visquis tot allò que t’has proposat, però que alhora descobreixis o redescobreixis el nostre país: persones amb qui puguis conèixer la nostra cultura; racons de la natura dels quals puguis fruir com a mostra de la bellesa de la creació; i obres d’art i activitats que t’ajudin a trobar-te ben acollit i en casa pròpia.

Els cristians catòlics t’oferim les nostres celebracions i pregàries, perquè a les teves vacances no hi falti aquell que és el nostre Senyor i Salvador. La teva participació ens fa sentir a tots amb més intensitat la catolicitat de la nostra Església i la comunió en la mateixa fe.

A tots els qui ens visiteu, i sense distincions, us oferim el nostre afecte i el nostre acolliment. També us oferim la possibilitat de contemplar la bellesa del nostre patrimoni cristià: catedral, basíliques, esglésies, obres d’art... en les que la nostra fe s’ha convertit en creació estètica per contemplar i gaudir.

Concretament, si cerqueu a Internet la pàgina www.cataloniasacra.cat hi trobareu indicacions de visites que podeu fer, amb explicacions dels monuments i obres més interessants per visitar. Hi trobareu monuments del nostre bisbat de Girona i de tots els bisbats de Catalunya.

Acabo aquesta salutació demanant-vos un favor: deixeu-vos impressionar per tot el que vegeu i sentiu durant la vostra estada aquí, a les terres de Girona. A vosaltres i a nosaltres la vostre estada ens fa sentir que som ciutadans del món, que Déu ha deixat a la nostra responsabilitat perquè en fem una casa habitable i digna per a tothom. Conèixer el país de les vacances també fa créixer en responsabilitat i fraternitat.

Us tindré molt presents en la meva pregària i en la de les nostres comunitats.

Resto al vostre servei amb el meu afecte i la meva benedicció.

Francesc Pardo i Artigas,
Bisbe de Girona

Cerca
Historial
imatge fons bottom