bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimarts 11 de gener de 2022

El Papa clama per la llibertat religiosa en la seva primera intenció de pregària del 2022

“Preguem perquè les persones que pateixen discriminació i que pateixen persecució religiosa trobin a les societats en què viuen el reconeixement i la dignitat que prové de ser germans i germanes". Aquesta és la intenció del papa Francesc per a aquest mes de gener, que difon la Xarxa Mundial d’Oració del Papa a través de la iniciativa multimèdia «El Vídeo del Papa». 

"Com és possible que actualment moltes minories religioses pateixin discriminacions o persecucions? Com permetem, en aquesta societat tan civilitzada, que hi hagi persones que siguin perseguides simplement per professar públicament la seva fe?” es pregunta el Papa, qui respon que “no només és inacceptable, sinó que és inhumà, és una bogeria”. I afegeix: “La llibertat religiosa no es limita a la llibertat de culte, és a dir que puguin tenir un culte el dia prescrit pels seus llibres sagrats, sinó que ens fa valorar l'altre en la seva diferència i reconèixer en ell un veritable germà. Com a éssers humans tenim tantes coses en comú…"

"Com a éssers humans tenim tantes coses en comú...", reivindica el Papa, alhora que demana "que puguem conviure acollint les diferències amb la joia de ser germans. I que una petita diferència, o una diferència substancial, com és la religiosa, no opaqui la gran unitat de ser germans.” “Triem el camí de la fraternitat. Perquè, o som germans, o ho perdem tots”, clou el Papa.

Podeu veure el video, de 2 minuts, a continuació o al següent enllaç: https://youtu.be/oDD9iQuUIek

 

Cerca
Historial
imatge fons bottom