bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dilluns 17 de gener de 2022

El papa Francesc rep en audiència els bisbes de Catalunya

El passat divendres, 14 de gener, va tenir lloc el moment central de la Visita Ad Limina Apostolorum que els bisbes de les províncies eclesiàstiques de Tarragona, Barcelona i València van dur a terme la setmana passada a Roma. El papa Francesc va rebre en audiència els 22 bisbes d’aquestes tres províncies eclesiàstiques, el segon grup de bisbes d’arreu de l’estat espanyol, d’un total de quatre, que faran aquesta visita preceptiva que té lloc cada cinc anys.

En finalitzar l'audiència privada, el cardenal Joan Josep  Omella, president de la Conferencia Episcopal Espanyola (CEE) i arquebisbe de Barcelona; el cardenal  Antonio Cañizares, arquebisbe de València, i Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona van comparèixer en roda de premsa per fer un balanç d’aquesta visita.

L’arquebisbe Joan Planellas, en la seva primera Visita Ad Limina, va destacar la «gran proximitat» que van trobar els bisbes en els diversos organismes dels dicasteris on van compartir les dificultats i esperances de cada Església local. En relació a la trobada amb el Sant Pare, que va durar més de dues hores, Mons. Planellas va expressar la «cordialitat» i «proximitat» mantinguda. En relació als temes tractats, els bisbes van parlar amb el Sant Pare sobre la importància de l’evangelització davant la forta secularització, el treball sinodal, la immigració i la situació política del país a nivell general. Sobre aquesta darrera qüestió, l’arquebisbe Joan va manifestar que el Sant Pare els va convidar a evitar «tota ideologia que provoqui qualsevol polarització política».

Els cardenals Joan Josep Omella i Antonio Cañizares van corroborar la bona acollida de tots els dicasteris, i el testimoni de tendresa, humanitat i proximitat, com a pare i germà, del papa Francesc. A més, el cardenal Omella va destacar la «visió profunda de fe» que caracteritza al Pontífex i el seu bon humor «que impedeix tota desesperança». L’arquebisbe de Barcelona va valorar de manera positiva, també, la convivència i fraternitat viscuda entre els bisbes de les tres províncies eclesiàstiques en el transcurs d’aquesta visita. «Torno a casa després d’aquesta Visita Ad Limina sentint-me enfortit en la fe pel successor de Pere, i tant de bo ho sàpiga transmetre», va expressar.

Sobre la possible visita del papa Francesc a Espanya, el Sant Pare va manifestar el seu interès als bisbes sense desvetllar cap més detall.

Cerca
Historial
imatge fons bottom