bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dilluns 24 de gener de 2022

Els periodistes gironins celebren la festa de Sant Francesc de Sales

La capella conventual de la Catedral de Girona ha acollit, avui dilluns, 24 de gener, la celebració de la festa de Sant Francesc de Sales, patró dels periodistes i escriptors. La missa, presidida pel bisbe Francesc i concelebrada per canonges i altres preveres, ha comptat, com és habitual, amb la participació de professionals de la comunicació gironins. En la seva homilia, el bisbe ha donat gràcies a Déu pels mitjans de comunicació -als quals ha definit com "un regal de Déu a la humanitat"-, alhora que ha elogiat els periodistes per fer-los possibles. "Sou informadors, però alhora formadors de l'opinió pública", els ha dit. També ha agraït la tasca dels mitjans perquè contribueixen a "fer-nos sentir més ciutadans del món" i als mitjans diocesans, en concret, pel seu "gran esforç per comunicar la vida del bisbat": "Tots els mitjans de la ciutat saben que poden comptar amb els vostres serveis", ha manifestat.

D'altra banda, el bisbe ha demanat la intercessió de sant Francesc de Sales per tal que ajudi als periodistes "en aquesta missió sovint difícil", i ha demanat a aquests que no oblidin que "comunicar l'Evangeli és comunicar el millor projecte de vida": "Necessitem qui ens recordi la importància de les nostres arrels cristianes", ha sentenciat. En aquest sentit, ha posat com a exemple de "gran mestre de la comunicació" a Jesús de Natzaret: "Complemplava els fets i les persones i comunicava amb llenguatge clar i entenedor per a tothom". El bisbe Francesc ha finalitzat la seva homilia amb un clam a favor de la llibertat d'expressió, fugint però dels "insults, les calumnies i la vulneració de la dignitat de les persones".

A continuació, s'ha compartit un esmorzar i col·loqui a la capella de la Mare de Déu de l'Esperança, organitzat per l'Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona.

Cerca
Historial
imatge fons bottom