bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimecres 02 de març de 2022

Catalonia Sacra presentarà a Girona l'agenda cultural del 2022

El claustre de la Catedral de Girona acollirà, el divendres 4 de març, a les 11 del matí, la presentació de l’agenda activitats de Catalonia Sacra i Dertosa Sacra* que es desenvoluparà durant el 2022. Enguany, aquesta programació cultural única arriba a la seva desena edició, i proposa més d’una trentena de visites, conferències, tallers... que es faran entre el març i novembre en 22 comarques de Catalunya. La programació celebra el seu desè aniversari amb la visita a 10 portes i façanes rellevants dels 10 bisbats que conformen el projecte, amb la idea d’assenyalar que Catalonia Sacra és una porta a visitar l’ingent patrimoni cultural de l’Església.

El Patrimoni Cultural de l’Església repartit arreu del territori és de gran interès, ple de valors culturals, i per tant esdevé un dinamitzador del territori. Un de cada tres dels conjunts arquitectònics amb catalogació de Bé Culturals d’Interès Nacional (BCIN) està vinculat amb el cristianisme. La pandèmia ha posat sobre la taula la necessitat d’un nou model de turisme on el patrimoni cultural pot esdevenir-ne motor. Durant l’acte de presentació, la Dra. Dolors Vidal, especialitzada en conceptualització i la gestió del turisme cultural, farà una breu reflexió sobre la potencialitat del patrimoni i el turisme sostenible.

Finalització de la restauració del vitrall figuratiu medieval de la Catedral de Girona

La presentació es tancarà amb una visita al vitrall figuratiu més antic de Catalunya, que acaba de ser restaurat. Aquesta obra de 3 metres d’alçada per 1,3 metres d’amplada va trobar-se casualment l’any 2019 durant la restauració d’un retaule de la catedral i data de la primera meitat del segle XIII. El vitrall serà visitable pel públic a partir de la Setmana Santa en unes dependències que s’han habilitat al conjunt catedralici.

Les persones interessades a assistir a l'acte de presentació de l'agenda 2022 poden sol·licitar entrada al correu comunicació@cataloniasacra.cat, indicant el nom i cognom. Activitat amb aforament limitat.

Catalonia Sacra

És una iniciativa dels 10 bisbats amb seu a Catalunya que té com a objectiu donar a conèixer el patrimoni arquitectònic i artístic vinculat amb l'Església i que vol incrementar-ne el coneixement, la divulgació i facilitar-ne la visita.

Cerca
Historial
imatge fons bottom