bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimecres 16 de març de 2022

Trobada a Barcelona amb el cardenal Tagle

El dissabte 5 de març el cardenal Luis Antonio Tagle, prefecte de la Congregació per a l’Evangelització dels Pobles, president de Caritas Internationalis i arquebisbe emèrit de Manila (Filipines), va ser a Barcelona, on va pronunciar la conferència «Acollir i acompanyar en un món canviant». Hi va participar quasi un miler de persones, entre les quals una delegació gironina. Organitzada conjuntament pel Secretariat de Pastoral amb Joves de Barcelona, Càritas Catalunya i la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, la trobada estava dirigida especialment a mestres i professors, voluntaris, catequistes i acompanyants de joves.

El cardenal Tagle va tractar la qüestió de l’acollida i l’acompanyament de joves, seguint com a fil conductor del seu discurs els resultats d’una enquesta realitzada per la Fundació Gravissimum Educationis sobre els principals reptes amb els quals es troben els joves d’avui en dia. És una generació, segons va explicar, que està desenvolupant un «sentiment d’autosuficiència» i, a conseqüència de les xarxes socials, està caient en l’individualisme i la despreocupació pels altres. Tanmateix, va presentar aquest escenari amb una mirada positiva, veient-ho com una oportunitat per acollir i acompanyar encara més uns joves que cada vegada se senten més sols.

També va fer una crida a ser una Església que segueixi i imiti la figura de Jesús: «compartir a Jesús és compartir la bondat, la misericòrdia, la justícia i la veritat de Déu presents en Jesús […] (en Ell) aprenem que no podem descobrir el nostre jo vertader per aïllament, sinó només en relació amb Déu. […] Els que no se sentien acollits en la societat van trobar en Jesús un germà acollidor». L’arquebisbe emèrit de Manila va plantejar quina és l’actitud que ha de prendre l’Església. Un dels suggeriments va ser que els líders eclesiàstics siguin persones disposades a «escoltar, de fàcil accés, disponibles i orientats a les relacions».

Cerca
Historial
imatge fons bottom